НОВИНИ

Дея спорт обърна ЦСКА и взе преднина в четвъртфиналния сблъсък от волейболното първенство

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:56, 03.04.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
дея спорт обърна цска взе преднина четвъртфиналния сблъсък волейболното първенство
Слушай новината

Дея спорт осъществи пълен обрат, за да надиграе състава на ЦСКА с 3:2 (20:25, 22:25, 25:19, 25:23, 15:11) в първи дуел между двата тима от четвъртфиналите на мъжкото волейболно първенство.

В зала "Младост" в Бургас двата тима оправдаха очакванията за много оспорвана среща, която противопостави 3-я срещу 4-я в класирането от редовния сезон на българския шампионат.

В първите два гейма обаче развоя на мача не предвещаваше подобна развръзка, тъй като волейболистите на ЦСКА се възползваха от грешките в играта на своя съперник и след 25:20 и 25:22 в своя полза си осигуриха солиден аванс от 2:0 в геймовете.

Играчите на Дея спорт все пак започнаха да намират верния ритъм в третия гейм и го спечелиха убедително с 25:19, а след това измъкнаха и оспорваната четвърта част с 25:23, за да вкарат мача в тайбрек.

В решителния пети гейм обрати отново не липсваха, като до 10:10 двата тима на няколко пъти си размениха водачеството. В заключителните моменти на срещата обаче вездесъщият в този двубой Валентин Братоев направи разликата между двата тима и осигури крайния успех в полза на бургазлии след 15:11.

Именно Братоев стана най-резултатен за своя тим с 24 точки, а Николай Учиков добави 19. От другата страна пък много силен мач за ЦСКА изигра диагоналът Димитър Димитров, който заби 29 пункта.

Реваншът между двата тима в зала "Васил Симов" в София е на 6 април (четвъртък) от 18.00 часа. Играе се до две победи от три срещи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петролът рязко поскъпна
Петролът рязко поскъпна
Полша предаде няколко изтребителя МиГ-29 на Украйна
Полша предаде няколко изтребителя МиГ-29 на Украйна