НОВИНИ

Диего Форлан: Уругвай има силите да се класира за осминафиналите на Мондиала

Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
21:44, 24.11.2022
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендата на Уругвай Диего Форлан заяви, че южноамериканците имат силите да се класират за осминафиналите на Световното първенство по футбол в Катар . Бившият нападател даде интервю пред специалният пратеник на БНТ на Мондиала Бюлент Мюмюнов.

„Нещата, които виждам за момента са страхотни в структурата – всичко е на най-високо ниво. Мисля, че условията стават все по-добри за феновете, защото домакините се грижат много за тях“, започна Форлан.

Според него Уругвай има силите да победи Португалия и да финишира на първото място в група H на първенството.

„Групата ни е много равностойна. Надявам се нещата да тръгнат добре за нас още в първия мач срещу Южна Корея. Мисля, че един добър старт ще ни даде увереност. Надявам се да спечелим пълен актив от точки с три победи. Смятам, че имаме всички шансове да се класираме напред. Трите отбора имат равни шансове да стигнат до първото място. Мисля, че можем да победим Португалия, но тепърва предстои да разберем“, каза бившият нападател на „урусите“.

Форлан заяви, че за Уругвай е важно да се класира за осминафиналите на Мондиала, без значение срещу кого ще се изправи.

„За нас е важно да се класираме за 1/8-финалите. Дори да срещнем Бразилия, ще трябва да играем с чест и сърце. Не мисля толкова напред, но в Световните първенства не можеш да мислиш срещу кого ще се паднеш, а да играеш своята игра и да следваш своя план. Ние трябва да сме готови за всичко“, категоричен е бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Атлетико Мадрид.

Той коментира и настоящия тим на „синьо-черните“.

„В момента се създаде едно сплотено семейство. Ние всички сме зад този отбор и му вярваме. За нас е важно да се класираме за следващия етап, това ще вдигне отбора на съвсем друго ниво. Имаме много силни играчи – много футболисти с различни характеристики. Валверде е уникален играч на Реал Мадрид, мисля, че направи страхотен Мондиал. Имаме Суарес, Кавани, Годин, Бентанкур, вратарят ни също е на страхотно ниво. Дарвин Нунес е невероятен нападател, приличаме си – ще вкара много голове“, добави Форлан.

Голмайсторът на Мондиал 2010 се направи ретроспекция на представянето си по терените в ЮАР преди 12 години.

„Световното първенство в ЮАР през 2010 година бе пикът в кариерата ми, никога няма да го забравя. Най-паметният ми гол е срещу Германия“, завърши Диего Форлан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътят към Мека е затворен поради проливни дъждове
Пътят към Мека е затворен поради проливни дъждове
България загуби от Сърбия в квалификациите за Евробаскет 2023 за жени
България загуби от Сърбия в квалификациите за Евробаскет 2023 за жени