НОВИНИ

Димитър Кузманов от Пърт: Много съм щастлив от представянето ни на United Cup

димитър кузманов разби перволаракис донесе българия първа победа united cup
bnt avatar logo
от БНТ
17:30, 01.01.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският тенисист Димитър Кузманов говори специално за зрителите на БНТ след края на участието на България в дебютното издание на турнира United Cup.

Родните ни представители записаха победа и загуба в групата срещу съставите на Белгия и Гърция, а самият Кузманов пък спечели и двата двубоя, в които участва.

За съжаление, въпреки силното представяне на българите те отпадат от турнира, но Мико разкри, че всички в отбора са много щастливи от днешния успех и от доброто си представяне в надпреварата.

"Здравейте на всички от Пърт, Австралия. При нас вече е вечер след един изключително тежък и изморителен ден, в който се поздравихме с много важна победа над отбора на Белгия в турнира United Cup. Много сме изморени и същевременно изключително щастливи с тази трудна и изстрадана победа. Заслужихме я след малшанса в първия мач срещу Гърция, когато загубихме два от мачовете буквално за няколко точки. Мисля, че целият отбор заслужаваше днешната победа и съм много щастлив от нашето представяне, от себераздаването на всички, от отборния дух, който показахме и не на последно място от добрата игра на корта", сподели Димитър Кузманов.

За Мико оттук нататък предстои подготовка за участие в квалификациите на Australian Open, където той ще търси първото си влизане в основната схема на турнир от Големия шлем.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Събитията на 2022: Инцидентът с ракети в Полша, който едва не ескалира войната
Събитията на 2022: Инцидентът с ракети в Полша, който едва не ескалира войната
КЕВР утвърди поскъпването на природния газ с 22%
КЕВР утвърди поскъпването на природния газ с 22%