НОВИНИ

Диона пред БНТ след скандална реклама: В интернет пример не се дава

Певицата заяви, че не е очаквала обществото да реагира така

Борислава Алексова
от Борислава Алексова
16:52, 28.08.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Общество
Снимка:
Слушай новината

Скандална реклама на енергиен прах разбуни духовете в социалните мрежи. Рекламният клип беше качен в Инстаграм от певицата Диона, а по-късно свален от нея след бурната обществена реакция. Във видеото се вижда бяло прахообразно вещество върху телефон, а певицата с малка метална тръбичка в ръка успокоява, че това е нова енергиен бустер и е законен.

Рекламното видео обаче предизвика вълна от гняв и опасения, че може да стимулира деца да консумират енергийни прахчета през носа, но и да ги тласне към наркотиците.

Стигна се до там и Комисията за защита на потребителите да санкционира фирмата, разпространяваща енергийния прах.

В интервю за БНТ Диона заяви, че не е очаквала хората да реагират така и не смята, че дава пример.

"Смятам, че хората взимат пример единствено от вкъщи, лично, чрез средата, в която се намират и в училище. В интернет пример не се дава. Ако можех да дам пример в интернет, щях да го дам с благотворителните каузи, които правя постоянно и никой не ги отразява", заяви тя.

В началото на годината Диона беше хваната да шофира след употреба на кокаин, което тя обясни с употреба на лекарства. Днес тя приема това за "най-голяма поука".

"Аз съм човек, който ненавижда наркотиците след тази моя случка и по никакъв начин не бих и докоснала, не искам да ги виждам около себе си. Това е нещо, което искам да забравя. Относно енергийния бустер, който се взима през носната лигавица за по-бърза абсорбация, наистина не очаквах хората чак до такава степен да реагират и да се издразнят, защото има лекарства, които се приемат венозно, има лекарства, които се приемат анално и т.н., хората не ги свързват с грозни и гнусни неща, не знам защо този прием на бустера през носа толкова ги дразни. Той няма в себе си наркотични вещества", каза Диона.

Тя подчерта, че рекламира много продукти, а в конкретния случай предварително прочела листовката и се интересувала какво съдържа.

Ако беше нещо, което е вредно и наркотично, нямаше да бъде на свободния пазар.

"Скъпи деца, вземете пример от благотворителността, която правя. Скъпи родители, научете децата си да взимат само от добрите неща пример, защото ако трябва да бъдем реалисти, светът е едно много опасно място", посъветва хората тя.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венцислав Петков допълни селекцията на Берое
Венцислав Петков допълни селекцията на Берое
"Река от облаци" заля Швейцария (СНИМКИ)
"Река от облаци" заля Швейцария (СНИМКИ)