НОВИНИ

Главчев и министри обсъдиха спешни мерки за тапата на "Дунав мост"

Снимка: Министерски съвет
bnt avatar logo
от БНТ
12:07, 28.08.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Служебният премиер Димитър Главчев е обсъдил предприемане на спешни мерки за "тапата" на "Дунав мост" при Русе, съобщават от правителствената пресслужба.

Главчев е разговарял с вътрешния министър Атанас Илков, с министъра на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова и регионалния министър Виолета Коритарова и им е възложил да разговарят с ресорните си румънски колеги, за да предприемат заедно действия.

Премиерът е заявил, че трябва да се въведе отделяне на потоците на тежкотоварните автомобили на два потока - първият за тези от държави-членки на Европейския съюз, а вторият - за такива от трети страни. За целта ще бъде създадена организация още преди граничния контролно-пропускателен пункт.

"Направете всичко възможно, за да се ускори преминаването през "Дунав мост". Призовавам за бързи действия и намиране на ефективни решения", обърна се премиерът към министрите.

Отново ще се водят разговори с представители на румънската власт относно стартирането на корабна линия "Русе - Гюргево - Русе", което би облекчило трафика на моста.

Министрите отбелязаха, че допълнителни проблеми създава обстоятелството, че фериботът при Оряхово не е работил 3 дни поради ниското ниво на река Дунав и това е насочило още тежкотоварни автомобили към Русе.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
9-годишно момче се удави в река Марица
9-годишно момче се удави в река Марица
19-годишният Светослав, пострадал от пожар в Пловдивско през юли, се възстановява
19-годишният Светослав, пострадал от пожар в Пловдивско през юли, се възстановява