НОВИНИ

Днес остава по-хладно, през уикенда температурите ще се повишават

bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 19.08.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури в Северна България днес ще бъдат от 26° до 29°, в южните райони между 29° и 32°, по Черноморието - от 25° до 28°. Ще преобладава слънчево време, в комбинация със слаб северозападен, в Източна България умерен североизточен вятър.

Предимно слънчево време ни очаква утре. Следобедни превалявания не са изключени на изолирани места в Югозападна България. Ще духа слаб, в източните райони, умерен североизточен вятър. Температурите ще се повишат с около градус два и максималните ще са от 27° до 32°, в София 28°.

На морския бряг ще бъдат около 26 - 27°, колкото е и температурата на морската вода. Ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините временни увеличения на облачността ще има в Рило-Родопската област, но само на изолирани места ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури в курортите от 16° на Алеко до 26° в Банско.

Предимно слънчево ще бъде и на Балканите, с повече облаци и условия за превалявания в югозападните райони от полуострова. Максималните температури в балканските столици от 28° до 33°. Облачно, на много места с валежи, ще бъде времето на Британските острови, в Северна Европа и в Прибалтика. В останалата, по-голяма част от континента, ще преобладава слънчево време, на места със следобедни превалявания.

У нас в близките дни температурите бавно ще се повишават, по-съществено в началото на новата седмица. Ще бъде предимно слънчево, с условия за следобедни превалявания, с по-голяма вероятност в събота, в Югозападна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десислава Атанасова: Нужно е редовно правителство, търпението се изчерпва
Десислава Атанасова: Нужно е редовно правителство, търпението се изчерпва
Кирил Петков за гражданството: Истината е, че аз съм се отказал преди да съм станал министър
Кирил Петков за гражданството: Истината е, че аз съм се отказал преди да съм станал министър