НОВИНИ

Днес остава слънчево, утре ще е още по-топло

bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 12.05.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде по-топло в сравнение с вчера, с максимални температури между 25° и 30°, по Черноморието, където ще духа слаб до умерен югоизточен вятър – от 19° до 23°. Ще се задържи слънчево, с повече облаци отново в планинските райони.

Утре максималните ще са още по-високи – между 27° и 32°, в София – около 28°. Ще бъде слънчево. След обяд отделни места в Югозападна България, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад.

На морския бряг ще преобладава слънчево време, в комбинация с умерен южен вятър. Максималните температури там ще са между 20° и 25°, температурата на морската вода е от 13° до 15°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Предимно слънчево ще бъде и в планините, с повече облаци в Рило-Родопската област, където в следобедните часове на места ще превали и прегърми.

Вятърът ще е слаб с посока от юг. Температурите и там ще се повишат и максималните в курортите ще са от 17° на Алеко до 21° на Боровец, в Банско – 24°.

Затоплянето и на Балканите ще продължи, а в по-голямата част от полуострова ще бъде слънчево и почти тихо. Главно на места в западните и южните райони ще превали и прегърми. Валежи и още по-ниски температури се очакват утре в страните от Централна Европа. Дъжд ще вали и в северните части от Британските острови, както и на Скандинавския полуостров, а в Норвегия валежите ще са от дъжд и сняг.

И у нас през почивните дни максималните температури слабо ще се понижат, по-съществено в неделя. Ще има и валежи, на места интензивни, придружени от гръмотевици, в събота в следобедните часове все още главно в западната половина от страната, а в неделя – на повече места в Централна и Източна България. В понеделник превалявания ще има все още в източните райони, а във вторник отново ще бъде слънчево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пловдив се раздели с дългогодишен член на щаба
Ботев Пловдив се раздели с дългогодишен член на щаба
Билетчето за градския транспорт във Варна поскъпва от днес
Билетчето за градския транспорт във Варна поскъпва от днес