НОВИНИ

НС отхвърли законопроект за нулева ДДС ставка за храни, вода, ток, газ и парно

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
10:36, 12.05.2022 (обновена)
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Партия "Възраждане" поиска оставката на правителството след като беше отхвърлен законопроектът им за 0% ДДС за стоките от първа необходимост.

Депутатите предложиха да бъде въведена нулева ставка за храни, отопление, ток и лекарства. Срещу проекта гласуваха от БСП и "Има такъв народ". От "Продължаваме промяната" и "Демократична България" се въздържаха. ГЕРБ и ДПС го подкрепиха.

"4 месеца управляващата ви коалиция отказа да разгледа и обсъди законопроект, в който лекарствата за най-бедните и най-болните хора в ЕС да са с 20% по-ниска ставка", заяви Цончо Ганев, ПГ на "Възраждане".

"Вашето предложение просто е неизпълнимо. То като повечето ваши предложения, е едно не добро предложение. Едно популистко предложение, което няма как да се случи, господин Ганев, каза Искрен Митев, ПГ на ПП.

"Моля да осигурите присъстрвието на министър или зам.-министър на финансите. ДДС е основния данък, който пълни хазната. В крайна сметка ще правим ли нещо по ДДС или няма да правим. Защото само популистки изказвания от тази трибуна няма да нахранят избирателите ни", каза Пламен Абровски, ПГ на ИТН.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Физически проблем спря Александър Лазаров на турнира в Казахстан
Физически проблем спря Александър Лазаров на турнира в Казахстан
Никола Йокич спечели наградата за най-полезен играч на НБА
Никола Йокич спечели наградата за най-полезен играч на НБА