НОВИНИ

Днешният протест на превозвачите се отлага за 18 май

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
08:34, 11.05.2022 (обновена)
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Протест на превозвачи днес няма да има. Той ще бъде на 18 май. Сутринта имаше събиране на някои протестиращи, които не бяха разбрали, че протестът се отменя.

Снощи от протестния щаб на превозвачите съобщиха, че днес няма да има протест, превозвачи, които не са чули това съобщение отново излязоха на автомагистрала "Тракия" на входа за София. Организаторите на протеста ги пренасочиха да се връщат обратно към нормалната си работа.

Напрежение обаче имаше снощи към 21:00 часа, когато полиция и жандармерия са дошли при протестиращите превозвачи на входа на автомагистрала "Тракия" и устно са им наредили да освободят пътното платно. Превозвачите са поискали писмена заповед. Към 21:20 часа, тоест 40 минути преди да изтече разрешителното им за протест, им е било връчено първото писмено нареждане за освобождаване на пътното платно. Превозвачите са започнали поетапно да извеждат камионите и към 22:30 ч. цялото пътно платно на автомагистрала "Тракия" е освободено.

"Решихме, че е по-разумно да не позволяваме провокации в днешния ден да се подготвим за следващите протестни действия, но е факт и част от колегите дойдоха, някои не разбрали, други да изразят собствена позиция, ние не можем да им забраним да си се самоорганизират, но ги помолихме, тръгнаха си, така че да не нарушаваме обществения ред", заяви Магдалена Милтенова от Конфедерация на автобусните превозвачи.

"Очакваме днес министър Рашков да обясни защо вчера не бяхме допуснати да протестираме в центъра на столицата, опитахме се да влезем в контакт с него, нямаме отговор. Призоваваме всеки един от управляващата коалиция да ни обясни защо не бяхме допуснати, кой го е страх и от какво камионите да дойдат на жълтите павета", коментира Димитър Димитров от Камара на автомобилните превозвачи.

По темата работят: Зоя Велинова, Софи Цветкова

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Футболистът на Барселона Араухо е дошъл в съзнание след сблъсъка
Футболистът на Барселона Араухо е дошъл в съзнание след сблъсъка
Министър Сандов: "ТЕЦ Марица 3" замърсява Димитровград със серен диоксид, има нарушения в целия Маришки басейн
Министър Сандов: "ТЕЦ Марица 3" замърсява Димитровград със серен диоксид, има нарушения в целия Маришки басейн