НОВИНИ

До 10 септември: Затварят част от Околовръстния път на София за ремонт (ОБЗОР)

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:26, 14.06.2020
5825
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Затварят до 10 септември част от Околовръстния път на София. Ремонтът ще продължи 3 месеца, като през това време ще бъдат осигурени алтернативни маршрути за шофьорите.

Това е една от най-натоварените части от Околовръстното на София, защото е пряка връзка с автомагистрала "Тракия". Освен това облекчава трафика към магистралите "Хемус", "Струма" и "Европа".

Затруднения ще има и за живеещите в югоизточните квартали на София, които ще трябва да заобикалят. Очаква се да се увеличи и трафикът по алтернативните маршрути, включително булевард "Цариградско шосе".

Ремонтът на отсечката обаче е неизбежен, защото освен амортизиран, участъкът е прекалено тесен за трафика в момента.

По обяд днес столичната полиция затвори участъка между "Младост" и "Горубляне". Точно в 12 ч. бяха поставени каменни блокове на входа на Околовръстното при "Горубляне". Те ще останат там до 10 септември, когато се очаква да бъде пусната вече ремонтираната отсечка. През това време ще бъде създадена специална организация на движението.

Георги Тeрзийски, председател на УС на АПИ: Транзитният трафик ще бъде пренасочван от магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" по Северна скоростна тангента, а локалният ще използва булевардите "Александър Малинов", "Самоковско шосе" и ул. "Инж. Георги Белов".

След ремонта участъкът между "Младост" и "Горубляне" ще има шест ленти за движение вместо досегашните две. Отделно ще бъде изграден и нов надлез, който вече се строи.

Цената на шесткилометровия участък е 142 млн. лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекордно количество дъжд блокира движението във Варна
Рекордно количество дъжд блокира движението във Варна
Изпити в COVID условия: 60 000 седмокласници се явяват на външно оценяване утре
Изпити в COVID условия: 60 000 седмокласници се явяват на външно оценяване утре