НОВИНИ

До края на деня остава облачно и мъгливо

bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 16.12.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
Слушай новината

И в близките часове времето в по-голямата част от страната ще бъде облачно и мъгливо, в отделни райони ще преръмява. Повече слънчеви часове ще има в планините и планинските райони. Ще е почти тихо. Максималните температури ще бъдат в широки граници - между 3° и 11°, в София след 8° вчера, днес ще бъде не повече от 5°.

И през нощта в по-голямата част от страната ще се задържи с ниска облачност, на места мъгливо, в отделни райони и ще преръмява. Ще е почти тихо. Минималните температури утре ще са между 0° и 5°.

През деня в западните райони на Дунавската равнина и в Горнотракийската низина за кратко видимостта ще се подобри. Предимно слънчево ще е времето в Югозападна България. Вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 6° и 11°, на места в югозападните райони - до 13°.

В планините ще преобладава слънчево време, а валежи са малко вероятни. Максималните температури по най-високите ни върхове ще са от минус 1 до плюс 2 градуса, а в курортите - от 3° на Алеко, около 8 в Боровец и Пампорово и до 10° в Банско и Добринище. Ще духа до умерен, по високите и открити части временно силен вятър от запад-северозапад.

И през следващите дни до края на седмицата времето ще остане почти без промяна - в много райони в равнините, низините и котловините след полунощ и до сутринта ще се образуват мъгли, които на места ще се задържат и по-дълго. Около и след обяд, както и в планините и планинските райони, ще има и слънчеви часове, като повече ще са в петък. В неделя и понеделник се повишава вероятността за слаби превалявания, предимно от дъжд, които с очакваното застудяване в Северна България е възможно да преминат в сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
52-годишен мъж почина в спешното отделение на болницата в Благоевград
52-годишен мъж почина в спешното отделение на болницата в Благоевград
Треньорът, спряган за нов наставник на Григор, се раздели с настоящия си играч
Треньорът, спряган за нов наставник на Григор, се раздели с настоящия си играч