НОВИНИ

До края на деня валежите навсякъде ще спрат

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 13.12.2022
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Слушай новината

Сутринта ще е студено с минимални температури от минус 6° на места във високите полета на Западна България до 4 - 5° по Южното Черноморие, а максималните - между 2° и 7°.

Ще продължи да духа умерен, в Североизточна България - временно силен северозападен вятър, и там ще има условия за виелици и снегонавявания.

През деня облачността ще се разкъсва и намалява и след обяд в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево време. Значителна ще се задържи облачността над крайните южни и югоизточни райони и на отделни места там преди обяд все още ще превалява. Северозападният вятър ще отслабва и стихва, но в Източна България през по-голямата част от деня ще се задържи умерен.

В сутрешните часове по южното крайбрежие на Черноморието ще е предимно облачно и на места все още ще превалява дъжд. Около и след обяд облачността и там ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа северозападен вятър, ще е предимно умерен, преди обяд на север – все още силен; след обяд ще отслабва и вечерта в повечето райони ще стихне. Максимални температури 2 - 6°. Температурата на морската вода е 9 - 11°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините преди обяд облачността ще е значителна, на места главно в Родопите ще превалява сняг. След обяд облачността в повечето райони ще намалее да предимно слънчево време. Ще духа умерен северозападен, по най-високите части - силен западен вятър. Ще е студено, с максимална температура на 1200 метра около 0°, на 2000 метра - около минус 6°, в Стара планина ще са по-ниски.

През нощта от югозапад ще започне ново увеличение на облачността. В сряда сутринта ще е студено с минимални температури от минус 9° - минус 10° в североизточните райони, където сутринта ще е все още ясно, до 2 - 3° в югозападните. През деня ще се заоблачи над цялата страна и от запад ще започнат валежи, предимно от дъжд, в планините над 1200 метра - от сняг. В северозападните райони ще има условия за поледици. Вятърът ще е от югоизток. Максималните температури ще са предимно между 2° и 7°.

През нощта срещу четвъртък ще превали и на места в Източна България. През следващите дни се очаква затопляне, особено в източните райони, където минималните температури ще са над 5°, а дневните в петък - над 15°. Облачността ще е предимно значителна, но само на отделни места са възможни слаби валежи от дъжд. С намалена видимост ще се задържа в северозападните райони и западната част от Горнотракийската низина, където и температурите ще остават по-ниски - в четвъртък около 0°, а в петък до 6 - 8°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите се събират на извънредно заседание
Депутатите се събират на извънредно заседание
Отборът на Уилямс във Формула 1 остана без шеф
Отборът на Уилямс във Формула 1 остана без шеф