НОВИНИ

Тома Биков: Кабинетът на Габровски е с мандат на ГЕРБ-СДС и ГЕРБ-СДС ще стои зад него

bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 12.12.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Ако този кабинет на Габровски бъде осъществен, той ще бъде осъществен с мандат на ГЕРБ-СДС и ГЕРБ-СДС ще стои зад него, като го подкрепя и като има и свои предложения и се опита да приложи своята антикризисна програма и своята програма за управление, която ние представихме още в предизборната кампания - това заяви в "Още от деня" Тома Биков от ГЕРБ.

Той поясни, че неслучайно с проф. Габровски са били председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС и зам.-председателят на ГЕРБ - това означава, че стоят зад това правителство с гордо вдигната глава.

"За нас това е единствената реална възможност за излизане от политическата криза", категоричен беше Биков.

Всички разговори, които са провели с политическите сили, са били, че са готови да предложат програмно правителство, което надхвърля партийните централи. И министрите, които проф. Габровски е предложил, са такива министри.

Някои от хората, предложени за министри, са били такива и в други правителства и това, според Биков, е качество, защото една от целите на това правителство е да е антикризисно правителство.

"Целта е не сега 6 месеца едни хора да се учат какво е да си министър, какво е да си администрация, както се случи с предишното редовно правителство. Целта е, когато бъдат избрани, още на следващия ден тези хора да си влязат във функциите си", подчерта Тома Биков.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катерина Сакеларопулу пред БНТ: Вярвам, че в кратък срок Нидерландия и Австрия ще оттеглят своите резерви към България за Шенген
Катерина Сакеларопулу пред БНТ: Вярвам, че в кратък срок Нидерландия и Австрия ще оттеглят своите резерви към България за Шенген
Състоянието на Пеле продължава да се подобрява
Състоянието на Пеле продължава да се подобрява