НОВИНИ

До края на седмицата времето ще се задържи ветровито, на места облачно и с валежи

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 01.11.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Ветровито, с температури в широки граници беше времето тази сутрин - от едва 6 градуса в Драгоман до 18 градуса на нос Калиакра, в София тази сутрин минималната температура е 10 градуса.

И днес ще остане ветровито, с умерен, временно силен вятър от северозапад, с който ще продължи да нахлува по-хладен въздух. Максималните температури ще са от 18-20 градуса в Северозападна България до 23-25 градуса в югоизточните райони от страната. Облачността ще продължи да се разкъсва до слънчево време.

През нощта облачността отново ще се увеличи. Вятърът в повечето райони ще стихне. На места, главно в Южна България, ще превали дъжд. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, максималните - от 14 до 19 градуса. След обяд валежите ще отслабват и спират, а облачността ще започне да се разкъсва.

С изключение на Източна България, където ще се задържи облачно и с валежи чак до вечерта. В отделни райони количествата ще са значителни, в Област Бургас е в сила код жълто.

Значителни валежи се очакват и по Черноморието. В много райони ще спрат чак през нощта срещу петък валежите ще спрат. Вятърът ще се усили. Максималните температури ще са около 16-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Облачно ще бъде времето и в планините, на много места ще има валежи, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 2200 м.

По-значителни количества се очакват на места в Странджа и Източна Стара планина. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад.

В дните до края на седмицата ще се задържи ветровито, по-често облачно и с валежи, по-значителни в събота в Западна и Централна България. Температурите плавно ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните за периода.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефани Стоева и Габриела Стоева започнаха с победа на турнир по бадминтон в Германия
Стефани Стоева и Габриела Стоева започнаха с победа на турнир по бадминтон в Германия
ДАНС е издала заповед за експулсиране на руски журналист заради разузнавателна дейност у нас
ДАНС е издала заповед за експулсиране на руски журналист заради разузнавателна дейност у нас