НОВИНИ

Дончев: Тенденцията за увеличаване на доверието в ГЕРБ е окуражаваща, но не е достатъчна

bnt avatar logo
от БНТ
19:11, 19.04.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

"Две са големите ни задачи - първата е ефективно да си изпълняваме ролята на опозицията да задава неудобни въпроси, да критикува, за да направи управлението по-добро, втората задача - всички стъпки, които са необходими за връщане на доверието", заяви в "Още от деня" Томислав Дончев, зам.-председател на ПП ГЕРБ, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС.

По думите му е окуражаваща тенденцията за увеличаване на доверието в ГЕРБ според последните социологически проучвания, но не е достатъчна.

"Трябва да демитологизираме последните две години и всички щуротии, които бяха наговорени по наш адрес, което не означава, че в партията няма кусури", отбеляза Дончев.

И посочи някои от тях: кадри, които са със спорна репутация, недобри практики, процесът на непрекъснато обновяване на актива на партията с нови лица и нови политики, борейки се отново за доверието на хората.

На въпрос дали ГЕРБ ще поиска вот на недоверие Дончев отговори така: "С една четвърт от народните представители е очевидно, че опозицията не може да бламира, не може да свали този кабинет".

По думите му самата управляваща коалиция в някаква степен е иззела ролята на опозицията и сама си "посочва разни кусури". Томислав Дончев коментира и Плана за възстановяване, неговият екип беше автор на първия му вариант.

"Няколко правителства - две служебни и едно редовно - правиха промени в него и той си остава сигурно на 85% същият", подчерта той.

Според него има опасност да не могат да бъдат изпълнени всички заложени проекти и реформи и България да върне средства.

Какво още каза Томислав Дончев вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Минимална загуба за Черно море в контролата с Добруджа
Минимална загуба за Черно море в контролата с Добруджа
БНТ с военен кореспондент в Украйна
БНТ с военен кореспондент в Украйна