НОВИНИ

Доживотен затвор за убийството на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед

Адвокатът на подсъдимия заяви, че ще обжалва присъдата на Окръжния съд в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
11:22, 01.03.2024 (обновена)
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Слушай новината

Присъда по случая с убитата брокерка Теодора Бахлова и Юмер Мехмед, който разтърси Бургас през лятото на 2021 година.

Строителният предприемач Станимир Рагевски получи най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна. Решението е на Окръжния съд в Бургас.

И днес Станимир Рагевски запази мълчание пред медиите.

"Подсъдимият, въпреки че запази мълчание през целия процес накрая подхвърли, че няма общо с престъпленията, в които е обвинен, което категорично се опровергава от доказателствата по делото", напомни Димитър Вълчев, адвокат на близките на убитите.

Прокуратурата определи убийството като изключително брутално и без аналог в съдебната практика за последните години.

"Аз смятам, че това дело в своите специфики, не само в Окръжна прокуратура – Бургас, но и въобще в страната през последните години няма аналог, защото рядко се случва една и съща личност да умъртви двама души, близки приятели, по сходен начин и още повече след тяхното убийство да постъпи с трупните им останки по такъв безобразен и сочещ на пълна липса на човечност начин", заяви Десислава Трифонова, наблюдаващ прокурор.

Строителният предприемач застреля брокерката през октомври 2020 г. с пистолет със заличени номера и разчленява трупа ѝ. Близо 10 месеца крие останките ѝ в бидони с киселина в неработещ зеленчуков магазин. По-късно ги захвърля край бургаските гробища.

Убийството на строителния работник Юмер Мехмед става по идентичен начин. Той е застрелян, тъй като знаел за смъртта на брокерката и изнудвал Рагевски, за да мълчи. Днес дъщерята на убитата Теодора Бахлова коментира присъдата от болничното легло.

"Никаква присъда няма да върне майка ми, нито по някакъв начин мъката ми ще бъде по-малка, но съм безкрайно щастлива, че съдебната ни система даде адекватна присъда на…не мога да го нарека човек", заяви Християна Иванова, дъщеря на убитата Теодора Бахлова.

Станимир Рагевски е осъден да плати и общо 400 000 лева кръвнина на семейството на убитата брокерка и още 40 000 лева на това на Юмер Мехмед. Адвокатът на подсъдимия заяви за БНТ, че ще обжалва присъдата пред Апелативния съд.

Снимки: БТА

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София събира световния елит на таекуондото
София събира световния елит на таекуондото
Ясни са четвъртфиналите в турнира за Купата на България по баскетбол
Ясни са четвъртфиналите в турнира за Купата на България по баскетбол