НОВИНИ

Фалстарт на делото за убийството на бургаската брокерка Теодора Бахлова и Юмер Мехмед

фалстарт делото убийството бургаската брокерка теодора бахлова юмер мехмед
bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 23.02.2023
Чете се за: 03:42 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжният съд в Бургас отложи делото за убийството на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед от лятото на 2021 г. Подсъдим за тежките умишлени престъпления е строителният предприемач Станимир Рагевски.

Местен бизнесмен е обвинен за жестокото убийство в Бургас

Причината за фалстарта на производството е неявяването на адвокат Ваня Радиева, която е упълномощеният защитник на подсъдимия. Няколко пъти тя не е била открита в кантората си, а в телефонен разговор обяснила, че била болна. Тъй като няма доказателствен документ за влошеното ѝ здравословно състояние, бургаските магистрати решиха да я глобят с 500 лева, заради отлагането на делото.

"Единият от защитниците на Станимир Рагевски не е приел призовката, тъй като е упълномощен само за фазата на досъдебното производство, другият защитник не е бил открит за призоваване. Не мисля, че това е в техен интерес. Ние ще пледираме в последствие на процеса за максимална присъда – доживотен затвор без право на замяна", заяви Димитър Вълчев, който е адвокат на роднините на убитите.

Новото заседание по делото е насрочено за 27 март, а на обвиняемия Рагевски ще бъде назначен служебен защитник.

"Лично аз смятам, че доказателствата по делото са такива – разкриват специфики и особености, които характеризират не само вида на престъпленията, но и личността на подсъдимия по начин, който сочи, че той е личност с изключително висока степен на обществена опасност. Убийството е извършено предумишлено и е факт, че е извършено, след като преди това има извършено друго умишлено убийство, без за него да бъде постановена присъда", каза наблюдаващият прокурор по делото Десислава Трифонова.

Властите разкриха подробности за жестокото убийство в Бургас

За двете престъпления стана ясно през лятото на 2021 г. Бургаската брокерка Теодора Бахлова, която беше обявена за изчезнала близо 10 месеца, е била убита от Рагевски с пистолет "Макаров" със заличени номера в апартамент в Бургас. Тялото ѝ е разчленено и укрито в бидони с киселина. Предполагаемата причина за убийството е неуредени финансови отношения.

В началото на август с.г. Рагевски по идентичен начин е умъртвил и Юмер Мехмед, чието тяло също е било разчленено. За Мехмед се предполага, че е знаел за убийството на брокерката и изнудвал Рагевски за пари, което станало и причината за смъртта му.

Останките от двете тела са били захвърлени на различни места край Бургас, след което са намерени от разследващите. Помагачът на Рагевски – Деян Дичев, вече е осъден на 4 години и 6 месеца затвор. В заведение, стопанисвано от него, е открито оръжието на двете убийства, като разследващите са намерили и ел. трион на междуетажна площадка към жилище, което е обитавано от Дичев. По триона имало ДНК на убития Юмер Мехмед.

Репортер: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Чочев: Искам да изляза в чужбина, стига офертата да задоволява ръководството
Ивайло Чочев: Искам да изляза в чужбина, стига офертата да задоволява ръководството
Антон Недялков: Лудогорец е достатъчно способен, за да отговори на всеки един противник, който прилага висока преса
Антон Недялков: Лудогорец е достатъчно способен, за да отговори на всеки един противник, който прилага висока преса