НОВИНИ

Местен бизнесмен е обвинен за жестокото убийство в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
20:59, 12.08.2021
6180
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Жестоко убийство в Бургас. Трупът на 28-годишен мъж беше открит в покрайнините на морския град. Юмер Мехмед е бил в неизвестност почти седмица. Прокуратурата повдигна обвинение за убийство на местния бизнесмен Станимир Рагевски.

28-годишният Юмер Мехмед е убит на 4 август, когато и изчезва безследно. Трупът му е открит късно снощи в храстите край бургаското село "Братово". Дни преди това бизнесменът Станимир Рагевски беше арестуван и се сдоби с обвинение за отвличане.

"Което впоследствие, имам предвид обвинението, беше изменено в такова за убийство", заяви Георги Чинев, ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас.

Днес стана ясно, че Юмер е бил прострелян в жилище, собственост на Рагевски, а разследващите установили, че именно бизнесменът е дръпнал спусъка.

"В продължение на няколко дни извършителят е посещавал жилището, където е извършено престъплението, където е извършвал разчленяване на трупа, след което останките от трупа са сложени в множество малки чували", допълни старши комисар Калоян Калоянов, директор на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Чувалите пък били сложени в бидони и захвърлени край езерото Вая.

Разкриха подробности за жестокото убийство в Бургас

Останките на мъжа са били скрити в храсти. Мястото е труднопроходимо и скрито от главния път.

На този етап не се съобщават мотивите за престъплението, но е ясно, че обвиняемият и жертвата са имали бизнес отношения. Преди 10 месеца безследно изчезна и брокерката Теодора Бахлова, която също е работила с Рагевски. След новината за смъртта на Юмер, дъщерята на Теодора не вярва, че ще види майка си жива.

"Никой не ми обърна внимание, никой. Трябваше това момче да го намерят разчленено, за да се случи нещо с майка ми. Ще съдя полицията за това, че не са си свършили работата", добави Християна Радоева, дъщеря на изчезналата Теодора.

Полицията и прокуратурата все още разследват дали случаят с убийството на Юмер има общо и с изчезналата Теодора Бахлова.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Захлаждането продължава, вижте кога се завръща опасно горещото време
Захлаждането продължава, вижте кога се завръща опасно горещото време
Японска шампионка ще получи нов златен медал, кметът на Нагоя нахапа нейния от радост
Японска шампионка ще получи нов златен медал, кметът на Нагоя нахапа нейния от радост