НОВИНИ

ДПС се регистрира за вота през април

bnt avatar logo
от БНТ
09:40, 16.02.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Политика
Слушай новината

Продължават регистрациите на партиите и политическите формации за предстоящите парламентарни избори на 4 април. Документите си в Централната избирателна комисия подадоха от Движението за права и свободи.

"Много важни избори за България. Според нас едни от най-важните избори след 89-а година. Тези избори ще определят посоката за развитие на България. Доколко ускорено и догонващо ще се развива страната или ще продължаваме да затъваме", каза след регистрацията лидерът на Движението Мустафа Карадайъ.

"За да се развиваме ускорено и догонващо, има една задължителна предпоставка - да възстановим нормалността в политиката, да възстановим демокрацията, за да възстановим държавността и авторитета на органите и институциите в държавата", посочи Карадайъ.

Той отбеляза, че целите пред ДПС са да постигне един добър резултат.

Оценката за състоянието на демокрацията в страната и начина на правене на политика не веднъж сме я посочвали и с нашите декларации, и на нашите партийни форуми. Тази оценка към настоящия момент не е много добра, заяви Карадайъ.

ДПС има ясна програма за ускорено догонващо развитие на страната. "Последните 5 години непрекъснато повтаряме нашите приоритети и сме призовавали всички отговорни политически сили да седнем на масата и на базата на партийните ни приоритети да определим приоритетите на страната. За съжаление това не се случи. Но за наша гордост сега виждаме, че нашите приоритети са вече приоритети и на Европейския съюз. И, щем не щем, ние като част от ЕС, трябва да ги реализираме в България", каза Карадайъ.

"Всеки един, който носи отговорността да се развива в България ускорено и догонващо и споделя, в момента мога да кажа и европейските приоритети, може да бъде потенциален партньор на ДПС", заяви още Мустафа Карадайъ.

Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха огромно количество хероин, внесен на пристанище Варна
Задържаха огромно количество хероин, внесен на пристанище Варна
Д-р Хасърджиев: Няма нищо притеснително в информацията за ваксините досега
Д-р Хасърджиев: Няма нищо притеснително в информацията за ваксините досега