НОВИНИ

Дрегерът на "Мис Силикон" светнал за кокаин, преди това шофирала кола със стикер на парламента

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:45, 12.02.2024
Чете се за: 04:30 мин.
У нас
Слушай новината

Носителката на "Мис Силикон" Катрин Йорданова е хваната да шофира след употребата на кокаин. В социалните мрежи отново се появи видео, където се вижда, че кара с висока скорост и без ръце по столичен булевард. Преди около месец тя публикува видео, в което шофира с близо 260 км/ч по АМ "Тракия".

На този фон МВР пускат 20 камери с изкуствен интелект, които ще снимат нарушителите в три ленти едновременно.

С висока скорост, без ръце на волана и с куче в скута по оживен булевард. Така за пореден път "Мис Силикон" шофира извън правилата. Провокацията не свършва дотук - на друг клип се вижда, че на предното стъкло на автомобила ѝ има стикер на парламента.

"При скоростта, с която шофира, а тя се вижда много ясно, времето, което изминава по времето, когато е сниман клипът има случай, в който тя 500 метра не държи волана и нали си представяте при една дупка какво ще стане, може някои да излезе и тя не може да реагира. Скандално е, че си държи кучето и си кара. Това куче, ако отиде при педалите? Какво - ще натиска кучето ли", коментира Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Малко след като клиповете предизвикаха вълна от възмущение в социалните мрежи младата жена беше хваната да шофира под въздействието на кокаин в "Студентски град". Плеймейтката беше отведена за кръвна проба във ВМА.

Катрин Йорданова запази мълчание на излизане от болницата. Според източници на "По света и у нас" при проверката тя е заявила, че спортува активно и използва спортни препарати.

Това е поредният скандал на пътя около младата жена. Първият беше предизвикан от качен от нея клип, на който се вижда как се движи по АМ "Тракия" със скорост от 256 км/ч.

"Предишния път има извършена проверка, водачката е предупредена по Закона за МВР и в момента се извършва нова проверка", каза Димитър Мичев - "Пътна полиция", ГДНП.

След проверка от пресцентъра на Народното събрание заявиха, че стикерът, който се вижда на клипа, е фалшив.

"Най-вероятно ѝ служи, ако я спрат при проверка да ѝ помогнат", подчерта Диана Русинова.

- Каква може да е санкцията?

"Ако имаме достатъчно доказателства по указа за дребно хулиганство", обясни Димитър Мичев.

"Каква е тази кола, кой я е дал?", попита и Диана Русинова.

От днес 20 нови подвижни камери ще следят за превишена скорост. Те бяха раздадени на 19 областни дирекции в страната.

"Това е поредната стъпка, която МВР прави по пътя към победата в битката с пътния травматизъм", заяви Калин Стоянов - министър на вътрешните работи.

"Целта ни е да преборим чувството за безнаказаност, което от години царува по пътищата."

Новите камери ще могат да работят и в светлата, и в тъмната част на денонощието. Снимките, които правят, ще бъдат изпращани по криптирана линия директно в МВР, така че резултатите да се обработват бързо.

От МВР заявиха, че по отношение на глобите събираемостта пред последните два-три месеца е увеличена с повече от 50% в сравнение със същия период миналата година. Само за последните две седмици са събрани малко над 7 милиона лева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Комбинацията между смяна на ЕГН и фамилно име води до една изцяло нова самоличност, заяви Цвета Маркова
Комбинацията между смяна на ЕГН и фамилно име води до една изцяло нова самоличност, заяви Цвета Маркова
Антони Марсиал може да се завърне в Монако
Антони Марсиал може да се завърне в Монако