Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Два екипа на БНТ отразяват изборите в САЩ от мястото на събитието

bnt avatar logo
от БНТ
08:50, 28.10.2020
Чете се за: 01:02 мин.
По света

Новинарският екип на БНТ ще проследи изборите за 46-ти американски президент с преките впечатления на своите специални пратеници. Журналистите Цветелина Йорданова и Александър Марков и операторите Атанас Атанасов и Владимир Богдански ще проследят развръзката на вота в Съединените щати с акцент върху това, което интересува българските зрители. Те подготвят специални репортажи, ексклузивни интервюта и задълбочени прогнози от Вашингтон и други ключови точки на Съединените щати.

Снимки: Десислава Кулелиева

„Тази кампания е като никоя досега. Изборите са с непредвидима развръзка и дори не е сигурно, че в края на изборния ден ще знаем кой е победител“, казва Цветелина Йорданова.

Тя е изпълнителен продуцент „Международни новини“ в нюзрума на БНТ и не за първи път е в САЩ, за да отразява американските политически процеси.

„Битката за Белия дом се води по време на друга битка. Тази с COVID-19. Тя вече се отрази на предизборната кампания. Но още много фактори оказват влияние – напрежението около полицейското насилие и последвалите протести, икономическата криза… Разбира се, нас ни интересува и какъв избор ще направят българите в САЩ“, казва Александър Марков.

Той е политически репортер в нюзрума на БНТ и за последен път беше във Вашингтон, за да отрази срещата между Бойко Борисов и Доналд Тръмп.

Операторите Атанас Атанасов и Владимир Богдански са отразявали за БНТ едни от най-важните международни събития и са заснели едни от най-добрите репортажи на БНТ от конфликтни точки.

БНТ ще проследи изборите не само в новинарските емисии „По света и и у нас“ и актуалните предавания. В реално време това се случва и в специалната секция „САЩ2020“ на дигиталната ни платформа BNTNEWS.

„САЩ2020“ съществува от 4 месеца и там могат да се открият не само актуалните новини. Нашата аудитория може да се ориентира и да разбере спецификата на американския изборен процес и политическата ситуация в САЩ.

Следете изборите за американски президент по БНТ1 и онлайн на bntnews.bg и в мобилното ни приложение bntnews.

#СподелямеВажното

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милка Василева: Минимум 30 000 медицински сестри липсват в системата
Милка Василева: Минимум 30 000 медицински сестри липсват в системата
Алибегов: Искаме да се поемат 80% от заплатата на служителите в затворения сектор
Алибегов: Искаме да се поемат 80% от заплатата на служителите в затворения сектор