НОВИНИ

Пускат парното в София, връщат още 7, 5 млн. лева на абонати

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
06:46, 28.10.2020 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Топлофикация София ще връща още пари на абонатите след последните преизчисления заради по-ниската цена на газа. Още 7 и половина милиона лева ще бъдат възстановени с новите фактури. До момента дружеството е върнало 29 милиона от надвзетите средства за миналия сезон. От днес започна и поетапното пускане на парното в София.

Първо ще бъде включено отоплението на детските градини и ясли, учебните и здравните заведения, след това - на жилищните сгради. До края на седмицата парно ще имат и административните и стопанските потребители. Решението за пускане на парното идва след дългосрочната прогноза за захлаждане и среднодневна температура от 13-15 градуса. За да подготвите радиаторите си, е важно да направите една проста стъпка.

"Нека отворят незабавно винтилите на максимална степен, ако те са на нула, нека да ги отворят докрай. За да може тогава, когато нашите техници пуснат отоплението в съответната сграда да не се образуват вътре така наречените въздушни възглавници и съответно отоплението да бъде добро и качествено", заяви Елизабет Павлова - говорител на "Топлофикация - София".

Ако все още някъде има неприключен ремонт или свалени радиатори от дружеството съветват да се уведомят съседите и домоуправителя и да посочат дата кога да бъде пуснато отоплението в сградата.

"Ако сградната инсталация не е запълнена за нашите техници, това ще означава, че някъде в сградата все още има ремонт, следователно тази сграда няма да бъде пусната, няма да има отопление", уточни Елизабет Павлова.

Абонатите, които все още не желаят включване на отоплението, трябва да подадат заявление подписано от Общото събрание на етажната собственост. Училищата и фирмите, които преминават в онлайн режим, могат да заявят нов график за ползване на топлоенергия.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Коронавирусът се завърна с нова сила, да бъдем отговорни
Борисов: Коронавирусът се завърна с нова сила, да бъдем отговорни
Две деца и двама възрастни загинаха край бреговете на Франция
Две деца и двама възрастни загинаха край бреговете на Франция