НОВИНИ

Два гола в края на редовното време спасиха Швейцария от загуба срещу Беларус в евроквалификациите

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:08, 15.10.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Национални отбори
два гола края редовното време спасиха швейцария загуба беларус евроквалификациите
Слушай новината

Отборът на Швейцария допусна неочаквана грешна стъпка в квалификациите за Евро 2024, завършвайки наравно 3:3 у дома срещу Беларус в голов спектакъл от група "I".

На стадиона в Санкт Гален всичко започна по план за домакините, които излязоха напред в резултата чрез Джердан Шакири, който се разписа със страхотен удар от дистанция в 28-ата минута.

След почивката обаче нещо се случи с играта на "кръстоносците", а това позволи на Макс Ебонг и Денис Поляков да донесат пълния обрат за белорусите в с два бързи гола в 61-ата и 69-ата минута, а в 84-ата Дмитри Антилевски дори покачи на 3:1 в полза на гостите.

Футболистите на Мурат Якин все пак намериха сили да преодолеят тази криза и в 89-ата минута намалиха пасива чрез Мануел Аканджи, за да се стигне и до заключителните секунди на редовното време, когато Зеки Амдуни беше точен за крайното 3:3.

В добавеното време на срещата домакините можеха да стигнат и до пълния обрат, но в крайна сметка белорусите оцеляха и така във втори пореден двубой откраднаха точки от състав, който се бори за място на еврофиналите, след като преди няколко дни завършиха 0:0 срещу Румъния.

Въпреки че не спечели тази вечер, Швейцария остава лидер в подреждането с актив от 15 точки срещу 13 за Румъния, която по-късно тази вечер посреща Андора в Букурещ. Беларус е на предпоследното 5-о място с актив от 6 пункта и без никакви шансове за класиране на Евро 2024.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР: Въведен е 100-процентов граничен контрол от гръцка страна
МВР: Въведен е 100-процентов граничен контрол от гръцка страна
Кошмарен последен четвърт час провали България U17 за девойки срещу Нидерландия
Кошмарен последен четвърт час провали България U17 за девойки срещу Нидерландия