НОВИНИ

Двама души загинаха при тежка катастрофа край Поморие

bnt avatar logo
от БНТ
14:09, 08.11.2023 (обновена)
5895
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Двама души загинаха при тежка верижна катастрофа между три автомобила край Поморие, а други четирима души са ранени. Инцидентът е станал на пътя кв. Сарафово - Поморие в участъка след кръговото кръстовище за курорта Слънчев бряг.

Около 13:00 часа кола с ямболска регистрация предприема изпреварване по пътя Поморие-Бургас. При извършване на маневрата обаче се удря в друг автомобил.

“Този, който изпреварва има съприкосновение с изпреварвания автомобил. В резултат на което, изпреварваният автомобил се завърта и се удря в насрещно движещ се автомобил в посока Поморие”, обясни гл. инспектор Пламен Николов, началник на ОД на МВР-Бургас.

При инцидента тежко е пострадало 6-годишно дете, което е настанено в реанимацията на Бургаската болница в тежко състояние и с опасност за живота. От лечебното заведение посочиха, че две от жените също са приети в реанимация, а третата е по-леко пострадала.

“Следите, които са намерени на местопроизшествието, касае се за управление на автомобила с много над неразрешената скорост”, каза Георги Чинев, окръжен прокурор на Бургас.

Движението в участъка от Сарафово към Поморие остана затворено за часове, а трафикът беше пренасочван по обходен маршрут. Причините за инцидента се изясняват.

Автор и снимки: Елеана Цанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марко Роси обяви група от 25 футболисти за мачовете на Унгария с България и Черна гора
Марко Роси обяви група от 25 футболисти за мачовете на Унгария с България и Черна гора
Притежаването на райски газ вече е престъпление във Великобритания
Притежаването на райски газ вече е престъпление във Великобритания