НОВИНИ

Двама души загинаха в катастрофа между джип и кола във Врачанско

bnt avatar logo
от БНТ
11:45, 07.06.2021 (обновена)
Чете се за: 02:20 мин.
Регионални
Слушай новината

Тежка катастрофа между джип и лек автомобил стана на пътя между врачанските села Девене и Борован. Загинали са двама души, които работят на строеж между селата.

Катастрофата става към 8 ч. сутринта, когато работници от село Български извор тръгват на работа, където изграждат дига между врачанските села Девене и Борован.

На разклона за строежа лекият автомобил с работниците дава ляв мигач и завива, но движещият се след него джип с плевенска регистрация е с много висока скорост и тръгва да изпреварва.

Сблъсъкът е толкова силен, че колата се завърта няколко пъти и се блъска в крайпътно дърво. На място загиват 47-годишен мъж, а другият около 66-годишен издъхва по път за врачанската болница. Двамата шофьори са с леки наранявания.

"Видяхме как ги удря. Момчетата завиват, давали са мигач. Той ги удря и ги пребива. Линейката се забави, на 50-тата минута човекът береше душа тук, вкараха го в линейката и почина", каза Милен Алексиев, който е очевидец на катастрофата.

"Пластмаса са турили да се не види километража на колко е спрял. И джипът е заключен, да не може да се махне, пластмасата на колко е спрял километражът. Нашите хора си завиват и той ги удря, колата се върти във въздуха и там - в дървото", каза Румен Гешев.

Автомобилът , който пътува от Борован към Девене вероятно прави опит за завой към язовирната стена, при което другият автомобил, който е зад него, го удря в задната част. Скоростта и на двата автомобила ще бъде изчислена. На място съм, за да съм сигурен, че всичко, което трябва да бъде направено, ще бъде направено", каза окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.

Автор: Мирослава Иванова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стилиян Петров се завърна във футбола
Стилиян Петров се завърна във футбола
Лицата на БНТ очакват с много вълнение Евро 2020
Лицата на БНТ очакват с много вълнение Евро 2020