Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Родители протестират срещу предсрочно освободена учителка в София

Кристиян Гаров
от Кристиян Гаров
09:29, 07.06.2021
6017
Чете се за: 02:10 мин.
Още
Слушай новината

Напрежение в столичното 129-о училище "Антим I". Причината – освобождаване на преподавател дни преди Националното външно оценяване по математика след 7-и клас. Родители на ученици застават в защита на освободения преподавател и настояват той да бъде върнат на работа.

Родители от четири класа протестират срещу освобождаването на г-жа Ирина Карамитева. Те научили късно в сряда вечерта не от самото ръководство, а от децата си.

"Беше ни казано, че имали намерение да ни съобщят в петък, когато трябваше да ѝ бъде последният работен ден. Безкрайно нелепо е да се случват нещата по този начин. Най-малкото децата ни след десет дена имат Национално външно оценяване. Тази жена ги готви цяла година, върши си работата невероятно добре и ние научаваме в последния момент, че тя ще си тръгне", коментира в "Денят започва" Михаела Димитрова.

Децата са изключително доволни от учителката. Родители смятат, че емоционалният шок десет дни преди матурата е критичен и може да повлияе на някои от учениците.

Ирина Карамитева заяви, че остава на работа и ще довърши учебната година с децата. Според адвоката ѝ е станало малко недоразумение в прочита на правни текстове на закона. От двете страни има абсолютна воля за разрешаването на казуса по най-работещия вариант, допълни той.

"Стигнахме до споразумение, което ще удължи максимално срока. Той ще бъде с удължение до края на учебната година, така че за учениците ще бъде направено най-доброто", коментира директорът на училището Галя Георгиева.

Двете страни - госпожата по математика и ръководството на училището, са постигнали своето съгласие до момента.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пускат моста между "Дианабад" и "Изгрев" до 1-2 седмици, вече може да се преминава по него
Пускат моста между "Дианабад" и "Изгрев" до 1-2 седмици, вече може да се преминава по него
Какво мислят къмпингуващите за новите правила
Какво мислят къмпингуващите за новите правила