НОВИНИ

Родители протестират срещу предсрочно освободена учителка в София

Кристиян Гаров
от Кристиян Гаров
09:29, 07.06.2021
6951
Чете се за: 02:10 мин.
Още
Слушай новината

Напрежение в столичното 129-о училище "Антим I". Причината – освобождаване на преподавател дни преди Националното външно оценяване по математика след 7-и клас. Родители на ученици застават в защита на освободения преподавател и настояват той да бъде върнат на работа.

Родители от четири класа протестират срещу освобождаването на г-жа Ирина Карамитева. Те научили късно в сряда вечерта не от самото ръководство, а от децата си.

"Беше ни казано, че имали намерение да ни съобщят в петък, когато трябваше да ѝ бъде последният работен ден. Безкрайно нелепо е да се случват нещата по този начин. Най-малкото децата ни след десет дена имат Национално външно оценяване. Тази жена ги готви цяла година, върши си работата невероятно добре и ние научаваме в последния момент, че тя ще си тръгне", коментира в "Денят започва" Михаела Димитрова.

Децата са изключително доволни от учителката. Родители смятат, че емоционалният шок десет дни преди матурата е критичен и може да повлияе на някои от учениците.

Ирина Карамитева заяви, че остава на работа и ще довърши учебната година с децата. Според адвоката ѝ е станало малко недоразумение в прочита на правни текстове на закона. От двете страни има абсолютна воля за разрешаването на казуса по най-работещия вариант, допълни той.

"Стигнахме до споразумение, което ще удължи максимално срока. Той ще бъде с удължение до края на учебната година, така че за учениците ще бъде направено най-доброто", коментира директорът на училището Галя Георгиева.

Двете страни - госпожата по математика и ръководството на училището, са постигнали своето съгласие до момента.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пускат моста между "Дианабад" и "Изгрев" до 1-2 седмици, вече може да се преминава по него
Пускат моста между "Дианабад" и "Изгрев" до 1-2 седмици, вече може да се преминава по него
Какво мислят къмпингуващите за новите правила
Какво мислят къмпингуващите за новите правила