НОВИНИ

Двама са задържаните за стрелбата на Околовръстното в София (Обзор)

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:07, 17.05.2022
Чете се за: 03:37 мин.
У нас
Слушай новината

Двама задържани за снощната стрелба на столичното Околовръстно шосе, край квартал Бояна. За 24 часа в ареста остават Цветан Йомов, баща на футболиста Георги Йомов и братът на спортиста Тодор Йомов. Разследването е за опит за убийство.

От установеното до момента, най-вероятно Цветан и Тодор Йомови са произвели изстрелите. Тодор - при опит за самозащита, а Цветан - при опит да защити сина си. Оръжията им са законно притежавани, двамата са стреляли със стоп патрони. Нараняванията на пострадалите са сериозни, защото по тях е стреляно от много близко разстояние.

Двама мъже са ранени след престрелка на Околовръстното в София

Екшънът се разиграва малко след 22 часа в понеделник на бензиностанция на Околовръстното шосе. Спречкване между две компании завършва с двама простреляни в краката.

Пострадалите са откарани във ВМА. Единият е пуснат за домашно лечение, другият остава в болницата.

В центъра на събитията се озовават футболистът на ЦСКА - Георги Йомов, чийто автомобил е на местопроизшествието и по-малкият му брат Тодор, който имал среща с охранители на лихвар на бензиностанцията. Именно между Тодор и охранителите възникнало напрежение и сбиване, а футболистът Георги Йомов повикал на помощ баща си Цветан Йомов.

Претърсват дома на футболиста Георги Йомов, задържан във връзка със стрелбата на Околовръстното

Според разкази на свидетели охранителите извадили оръжие, а единият от тях започнал да удря Тодор Йомов. В този момент момчето извадило пистолет и стреляло в крака на охранителя. Бащата пък с два изстрела ранил друг от охранителите.

Тодор и Цветан напускат мястото на конфликта, но там с автомобила си остава футболистът Георги Йомов, който първоначално е задържан. Днес полиция претърси дома на Йомови в столичния квартал "Република". Съседи разказват, че те не са конфликтни и винаги са се държали добронамерено.

"Ние сутринта като станахме, тук беше пълно с полиция. Ами ние се ошашавихме, ние се чудим какво става и синът ми е разбрал от интернет какво е станало", разказва Бойка Георгиева - съседка.

Братът на футболиста Тодор и баща му Цветан бяха обявени за издирване, но днес, малко преди 14.00 ч. часа двамата се явиха с адвокат в столичната полиция.

А до задържането на футболиста Георги Йомов се стига, тъй като първоначално той е казал на разследващите, че е дошъл по-късно на мястото на инцидента, но от записа на охранителните камери става ясно, че той е бил на мястото през цялото време. Задържан е като свидетел, разпитан е и по-късно е освободен. Баща му и брат му се предават в СДВР на следващия ден и предоставят на разследващите двата пистолета, с които са извършени изстрелите.

Вижте повече в прякото включване

По темата работиха: Иво Никодимов, Кристиян Гаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивелин Попов облече синия екип в най-щастливия ден за сина си
Ивелин Попов облече синия екип в най-щастливия ден за сина си
Блокада на ключови кръстовища и булеварди в София утре (Обзор)
Блокада на ключови кръстовища и булеварди в София утре (Обзор)