Две години „пробация“ за мъжа, проявил агресия срещу журналист в "София Тех Парк"

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
13:15, 07.01.2021 (обновена)
Чете се за: 03:52 мин.
У нас
Слушай новината

Две години „пробация" е наказанието за 20-годишния Денислав Станоев, нападнал колежката Полина Паунова и избил мобилния телефон от ръцете й по време на партийно мероприятие на ГЕРБ през лятото.

Станоев се е признал за виновен за това, че на 5 август в района на "София Тех Парк" без да е провокиран е проявил агресия към Полина Паунова, изтръгнал е мобилен телефон от ръката й и го е захвърлил на няколко метра. Признал е вина и за това, че е нанесъл удари на още двама души, които са били на партийното мероприятие на ГЕРБ.

Станоев е осъден на пробация, която включва задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и включване в курсове за обществено въздействие.

Ето съобщението на прокуратурата:

Две години „пробация“ е наказанието на подсъдимия Д.С., на 20 г., за извършени от него хулигански действия, отличаващи се с изключителна дързост, както и за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди спрямо две лица по време на партийно събиране на политическа партия в столицата.

Подсъдимият Д.С. се е признал за виновен за това, че на 05.08.2020 г. в района на „София тех парк“, гр. София, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като изтръгнал мобилен телефон от ръката на журналиста П.П. и демонстративно го захвърлил.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Д.С. го е извършил, докато П.П. и други журналисти заснемали действията му пред множество лица по време на партийно събиране на политическа партия.

Д.С. е признат за виновен и за това, че на същата дата и място е нанесъл удар с юмрук в областта на корема на Н.А., с което му причинил лека телесна повреда (контузия на корема), като деянието е осъществено по хулигански подбуди, на публично място при проява на демонстративно и пренебрежително отношение към неприкосновеността на личността и установения правов ред, без да е бил провокиран от пострадалия Н.А. и при липса на личен мотив за поведението му. На същото място подсъдимият нанесъл удари с юмруци в областта на челюстта и рамото на Й.Х., с което му причинил лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание без разстройство на здравето, като деянието също е извършено по хулигански подбуди, на публично място, без да е бил провокиран от Й.Х. и при липса на личен мотив за това му поведение.

Д.С. е признал вината си, като се е отказал от разглеждане на делото по общия ред. За всички деяния с определение на Софийски районен съд, с което е одобрено постигнато споразумение, на Д.С. е наложено едно общо най-тежко наказание - „пробация“ за срок от две години.

Определени са следните пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и включване в курсове за обществено въздействие.

Посоченото определение на съда е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на протест и обжалване.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Левски изчисти сериозно задължение
Левски изчисти сериозно задължение
Кой е мъжът с рогата от щурма на Капитолия?
Кой е мъжът с рогата от щурма на Капитолия?