НОВИНИ

Две момичета избягаха от социален дом в село Гаврил Геново

bnt avatar logo
от БНТ
23:25, 22.07.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Две момичета са избягали от социален дом в село Гаврил Геново. Историята е с благополучен край - децата са върнати невредими.

Двете 15-годишни момичета напуснали Центъра за настаняване от семеен тип в село Гаврил Геново в събота. Те разбили ключалката на прозореца и провесили чаршафите на леглата си.

От прозорец на втория етаж тийнейджърките се спуснали като във филм по направено от завивките въже и се качили в предварително извикано такси.

Дежурен възпитател установил липсата им сутринта към 10 часа и подал сигнал в полицията. Веднага започнало издирване. Момичетата били намерени невредими на 40 км в изоставена къща в село Владимирово, откъдето е едното дете. Същата вечер са върнати в дома в добро здравословно състояние и без външни белези от физическо насилие.

Нина Петкова, кмет на община Георги Дамяново: Основната причина, за да се случи това нещо е, че едно от дечицата иска да отиде при семейството си, но семейството няма възможностите, за да го гледа.

Ограниченията заради пандемията също са били фактор за постъпката на децата.

Нина Петкова, кмет на община Георги Дамяново: Отдаваме го на това, че са затворени в дома излизат в селото с наблюдаващ, но само в селото, от годините ходеха тези месеци на лагери, бяха по-свободни като начин на живот.

Благоприятната развръзка за тийнейджърките не е краят на историята. Едното момиче имало по-голям приятел от Владимирово, който като разбрал,че са върнати в социалния дом, отишъл с двама други мъже в дома на приятелката и пребили родителите. Побойниците са задържани, а случаят се разследва от прокуратурата.

Автор: Поли Маринова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
330 нови случаи на COVID-19 у нас. 11 са заразените медици, починали са 8 души
330 нови случаи на COVID-19 у нас. 11 са заразените медици, починали са 8 души
14-а поредна вечер на протести: Блокираха ключови кръстовища в столицата (обобщение)
14-а поредна вечер на протести: Блокираха ключови кръстовища в столицата (обобщение)