НОВИНИ

Двубой на ПСЖ от Лига 1 може да бъде преместен след класирането на тима за полуфиналите в Шампионската лига

псж пречупи реал сосиедад два гола почивката взе добър аванс реванша
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
18:16, 17.04.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Френската Лига 1 обмисля да премести шампионатния мач между отборите на Пари Сен Жермен и Ница, който по програма трябва да се играе на 4 май, съобщава радио "Монте Карло".

Гостуването на Килиан Мбапе и компания в Южна Франция съвпада с дните между двата полуфинални дуела на столичани с Борусия Дортмунд в Шампионската лига и по тази причина от ръководството на френското футболно първенство могат да вземат решение да го отложат.

Подобен развой определено не би бил прецедент за Лига 1, тъй като през изминалия уикенд шампионатните двубои на всички евроучстници бяха отменени и насрочени за 24 април.

Любопитната подробност е, че сред замесените беше отново и тимът на Ница, чиято среща с Олимпик Марсилия не се проведе по план заради ангажиментите на марсилци в Лига Европа.

По всичко изглежда, че това няма да бъде последният случай, в който програмата на "червено-черните" претърпява промяна заради друг отбор.

"Това не зависи от мен, аз няма какво да направя. Ако Лигата реши така, ние трябва да се съобразим. Имаме още шест мача да изиграем и няма значение за какъв срок. Аз ще разбера евентуално такова решение на Лигата, защото ПСЖ представя Франция", коментира нидерландският халф на Ница Пабло Росарио.

Понастоящем ПСЖ е лидер в подреждането на френската Лига 1 с актив от 63 точки, на 10 пред втория Брест. В същото време Ница заема петата позиция с 44 пункта, като съставът е замесен в борбата за последното място, даващо право на участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентина Георгиева се класира за финала на прескок на Световната купа в Доха
Валентина Георгиева се класира за финала на прескок на Световната купа в Доха
Вижте ексклузивни кадри от бедствието в Дубай
Вижте ексклузивни кадри от бедствието в Дубай