НОВИНИ

Дюрант: ДНК-то на Коби е в отбора на САЩ и паметта му ще бъде почетена в Токио

bnt avatar logo
от Димитър Русев
16:56, 10.07.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Коби Брайънт
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Кевин Дюрант каза в емоционално изявление, че баскетболният отбор на САЩ има ДНК-то на Коби Брайънт в себе си ще се стреми да почете звездата на Лос Анджелис Лейкърс с великолепна игра по време на Олимпийските игри в Токио тази година.

Брайънт, петкратен шампион на НБА и двукратен носител на златен олимпийски медал, загина миналата година на 41-годишна възраст при катастрофа с хеликоптер заедно с дъщеря си и седем други, шокирайки света на спорта и изпращайки легиони от фенове в траур.

Кевин Дюрант бе водещ с най-много точки, начело на националния отбор на САЩ по баскетбол, както на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 г., така и на Игрите в Лондон през 2012 г. Тази година той е устремен да поведе отбора към 16-и златен медал на Олимпийските игри, които започват на 23 юли. Звездата на Бруклин Нетс ще се опита да даде всичко от себе си, за да почете баскетболната легенда Коби Брайънт.

"Коби Брайънт е човекът, който всички гледахме и на който се възхищавахме, когато бяхме деца. Дори когато беше жив и играеше, ДНК-то му беше смесено с нашето като играчи. Отдалеч той ни научи какво е играта и каква е работната етика", каза Дюрант.

"И сега, когато той не е сред нас, всички искаме да почетем учението му, като излезем там и играем със страст и енергия във всяка игра,” добави звездата на Нетс.

В четвъртък организаторите решиха, че Олимпиадата ще се проведе без зрители, тъй като възобновяващият се коронавирус принуди Япония да обяви извънредно положение в столицата, което ще бъде в сила по време на Игрите.

"Определено бях разочарован, след като чух това, но разбирам... И ние също не искаме да създаваме повече проблеми с COVID", каза Дюрант.

"Това ще бъде частта, която ще ни демотивира малко, но все пак е чест и удоволствие да представим страната си и да го направим на голямата сцена."

Националният отбор на САЩ ще отвори предварителния кръг на 25 юли с мач срещу Франция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кръвните тестове на папата са добри и се възстановява след операцията
Кръвните тестове на папата са добри и се възстановява след операцията
Арестувани са 9 полицейски началници в Албания
Арестувани са 9 полицейски началници в Албания