НОВИНИ

Един загинал и трима ранени след катастрофата на пътя Бургас - Средец

bnt avatar logo
от БНТ
20:42, 06.06.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Челен удар между два леки автомобила на пътя Бургас - Средец. 44-годишен мъж загина, а трима, сред които малко дете, са в болница след тежката катастрофа. Прокуратурата образува досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост срещу шофьора, оцелял в жестокия сблъсък. Самият той е в критично състояние в болница.

Тежкият инцидент става малко след 22.00 часа снощи по пътя Бургас - Средец, в района на село Константиново. Автомобил, управляван от 30-годишен шофьор, внезапно навлиза в насрещното платно и се удря в друга кола.

Два автомобила се удариха късно снощи на пътя Бургас - Средец

От удара един от автомобилите се е врязал в мантинелата и почти се е преобърнал по таван. Другият автомобил се е спрял в канавката.

На място загива 44-годишен мъж. Виновният за катастрофата водач, заедно с друг мъж и 5-годишно момиченце, са в критично състояние в бургаската болница. Прокуратурата разследва причините за инцидента.

"Причините биха могли да бъдат разсейване, тоест отклоняване на вниманието, заспиване, защото 22.20 часа е тъмната част на денонощието, както и не бива да бъдат изключвани причини от техническо естество", заяви окръжният прокурор Георги Чинев.

Взета е кръвна проба за алкохол и наркотици, но резултатът все още не е готов. Пътят, където е станал инцидентът, се намира до язовир Мандра - любимо място за рибарите, които споделят, че участъкът е изключително опасен.

След резултатите от назначените експертизи предстои на 30-годишния шофьор да бъде повдигнато обвинение за непредумишлено причиняване на смърт.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват валежи и захлаждане
Започват валежи и захлаждане
ХДС спечели изборите в Саксония-Анхалт
ХДС спечели изборите в Саксония-Анхалт