НОВИНИ

Енергийният министър: В около 590 населени места все още има проблеми с тока

Това са десетки хиляди домакинства, допълни Румен Радев

bnt avatar logo
от БНТ
18:37, 27.11.2023
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

"Все още има селища без ток, но ситуацията се подобрява", заяви в "Още от деня" министърът на енергетиката Румен Радев. По думите му към момента в цялата страна населените места с проблеми в електроснабдяването са около 590. Добави, че се очаква проблемите да бъдат отстранени окончателно в рамките на утрешния ден.

"Имахме екстремна метеорологична обстановка. Обстоятелствата - мокър и обилен снеговалеж за кратък период от време с комбинация от вятър, доведоха до изключително много паднали клони и дървета, което повреди мрежата", допълни енергийният министър.

Той поясни, че на терен работят над 2000 души.

"Разбираем е гневът на хората. Екипите правят всичко възможно. Аварийните екипи бяха дублирани, достъпът до авариралите обекти беше невъзможен, не поради липса на високопроходима техника. Има непосредствена близост до електропроводите на дървета. Нямам как доброволци да отстраняват проблеми по електропреносната и електроразпределителната мрежа. При такъв тип условия трябва да има подкрепа и от останалите служби", каза още Румен Радев.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 50 населени места в област Добрич са без ток второ денонощие
Над 50 населени места в област Добрич са без ток второ денонощие
Примирието между Израел и Хамас се удължава с два дни
Примирието между Израел и Хамас се удължава с два дни