НОВИНИ

Ева Кайли остава в ареста за още един месец

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
14:26, 22.12.2022 (обновена)
Чете се за: 02:37 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Бившата зам.-председателка на Европейския парламент Ева Кайли, която е обвинена в корупция, остава в ареста за още един месец. Това реши съдът в Брюксел. По-рано днес адвокатите на Кайли поискаха тя да бъде пусната под домашен арест с електронно наблюдение, но съдът не уважи искането им. Гърците власти запорираха имот на Кайли и нейния партньор на остров Парос, както и една от техните сметки.

След изключването от Европейския парламент: Ева Кайли наруши мълчанието си

В съдебната зала днес Ева Кайли беше представена от двама адвокати. Специално за мярката за неотклонение от Гърция пристигна гръцкият ѝ адвокат. Двамата с белгийския му колега поискаха Кайли да бъде пусната под домашен арест с гривна за проследяване. Обвинената в корупция и участие в организирана група Ева Кайли твърди, че не е корумпирана.

"Госпожа Кайли никога не е била подкупвана. Госпожа Кайли е невинна", заяви Михалис Димитракопулос, адвокат на Ева Кайли в Гърция.

"Поискахме госпожа Кайли да бъде наблюдавана чрез електронна гривна. Тя участва активно в разследването. Тя оспорва обвиненията за корупция срещу нея. Както всички вече знаете, реших да не споделям повече детайли по случая", допълни Андре Рисопулос, адвокат на Ева Кайли в Белгия.

Коя е Ева Кайли - обвинената в корупция евродепутатка

Двамата адвокати твърдят, че по време на разследването на белгийската прокуратура към медиите е изтекло огромно количество информация.

Според тях прокуратурата води вътрешно разследване за това. Адвокатите могат да използват това по-нататък по време на делото с мотива, че е нарушена презумпцията за невинност на тяхната клиентка.

Кайли е в ареста заедно с партньора си и още двама души с обвинения за пране на пари, корупция, участие в организирана група и търговия с влияние в полза на Катар и Мароко.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Стоянов: Високо ценим ролята на всеки един български военнослужещ в страната и зад граница
Димитър Стоянов: Високо ценим ролята на всеки един български военнослужещ в страната и зад граница
Наско Сираков връчи нови два сребърни медала на фенове на Левски
Наско Сираков връчи нови два сребърни медала на фенове на Левски