НОВИНИ

Фандъкова освободи заместник-кмета Тодор Чобанов

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
10:41, 29.04.2021 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Кмета на София - Йорданка Фандъкова освободи от длъжност дългогодишния зам.-кмет по култура и образование на столичната община д-р Тодор Чобанов. Причината е голямото забавяне на проектите за реставрацията на минералните бани в "Овча купел" и "Горна баня".

От БСП-София пък излязоха със становище, че освобождаването от длъжност на зам.-кмета на София е отдавна чакано и много закъсняло.

Проектите за реставрацията на минералните в баня в Овча купел и Горна баня се забавиха чувствително по вина на кмета по култура Тодор Чобанов, обясни кмета Фандъкова. Това е и причината за освобождаването му от длъжност. Заради неспазените срокове се наложи процедурата за банята в Овча купел да се прекрати и сега трябва да се обявява наново, каза още столичния кмет при посещението си в приюта в Сеславци.

"Трябва да се работи по -активно, по -динчмично, такава ни е работата , такова ни е времето. Страхотен млад човек, който има бъдеще в науката, той самият помоли да може да се съсредоточи в докторантурата в сферата на археологията, но в същото време ни трябва човек, който да е много енергичен, който да може да предствя много по -активно културните събития на София", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

На страницата си във фейсбук доц. Чобанов написа, че "Обществената работа върви ръка за ръка с това да бъдеш отговорен и ако не успееш да постигнеш очаквания резултат - да носиш почтено своята отговорност. !"

"Убеден съм, че ще успее и реставрацията на знаковите бани в Овча купел и Горна баня, които спасихме само преди няколко години от мераци за неясна приватизация", написа още той в профила си.

Все още не става ясно кой ще е новият зам.-кмет по култура. Времнно длъжноста ще заеме кмета по социални дейности в Столичната община Албена Атанасова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зечири продължава без проблеми на европейското в Киев
Зечири продължава без проблеми на европейското в Киев
Кралев награди медалистите от Европейското първенство по борба
Кралев награди медалистите от Европейското първенство по борба