Фериботите в Гърция - необичайно празни

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
12:14, 23.06.2020
Чете се за: 00:49 мин.
По света

Седмица след началото на туристическия сезон в Гърция, фериботите съобщават за силен отлив на клиенти.

В месеците, в които бяха в сила строгите мерки срещу заразата, въпросът дали и кога ще възобновят морския транспорт до гръцките острови, беше сред най-често задаваните. Сега, обаче, интересът е почти нулев, въпреки строгите санитарни мерки.

Дистанция, маски и задължителна декларация. Вече билет не е достатъчен, за да се качите на някой от стотиците фериботи, плаващи до гръцките острови.

Всеки пасажер попълва личните си данни, както и информация за контактите си през изминалите две седмици. Компанията пази декларациите в продължение на две седмици.

В средата на юни обикновено туристическият сезон в Гърция е в разгара си. И трудно можеш да намериш хубаво място на палубата на ферибота. Но тази година нищо не е такова, каквото го помним.

Кириакос Хориануполис - капитан на кораб: Далеч сме от обичайния брой хора. Обикновено са в пъти повече. Така е при всички фериботи.

Корабите имат право да запълват между 50 и 55% от местата си. Но в момента плават на около 20% заетост.

Петрос Полиас - стюард: Всички на борда задължително са с маски. Не позволяваме хората да се струпват и постоянно извършваме дезинфекция.

Пътуващите с ферибот трябва да знаят, че не могат да сядат където пожелаят, както обикновено се случва. И да не забравят, че без декларация, няма да бъдат допуснати на борда. А служителите на този кораб се надяват скоро пандемията да отмине и отново да плават на пълен капацитет, а пътниците да се надпреварват да хранят чайките.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Малки фирми, използващи ток за бита – излизат на свободния пазар. Какво трябва да знаят?
Малки фирми, използващи ток за бита – излизат на свободния пазар. Какво трябва да знаят?
10 души са задържани при спецакцията в Сандански
10 души са задържани при спецакцията в Сандански