НОВИНИ

Продължава модернизацията на "Карантината" във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 23.06.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Продължават дейностите по модернизацията и реконструкцията на рибарското пристанище "Карантината" във Варна.

Проектът предвижда то да се превърне в най-модерното съоръжение по Северното Черноморие. Ремонтът му се финансира по Оперативна програма "Морско дело и рибарство" и е на стойност близо 14 милиона лева.

На плажа във варненския квартал "Аспарухово" само след няколко месеца ще можем да видим едно от най-модерните и отговарящи на всички съвременни изисквания рибарско пристанище. Това е един от най-големите инфраструктурни проекти на община Варна тази година и е много важно за икономиката на града. То ще подпомогне развитието не само на туризма, но и на рибарството в региона.

Зам.-кметът на Варна инж. Христо Иванов заяви, че са изградени източният и западният охранителен мол, а в момента се изгражда сградата, която ще обслужва рибарското пристанище.

Според него пристанището ще създаде модерни условия за разтоварване на рибата, за нейното съхранение, първата продажба и спедиция. То ще приютява 103 рибарски лодки, 8 кораба с дължина между 18 и 24 метра, и 4 кораба с дължина над 24 метра. Ще има два крана за разтоварване на улова, понтони за завързване на лодките и захранване с електроенергия и с вода от 16 колонки, създадени са условия и за зареждане на лодките с гориво, разказа зам.-кметът на Варна.

Автор: Петя Иванова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Узунов и Пламен Бобоков обсъждали 6 месеца дело, образувано във ВАС
Пламен Узунов и Пламен Бобоков обсъждали 6 месеца дело, образувано във ВАС
Белгия създаде Комисия на истината за колониалното си минало
Белгия създаде Комисия на истината за колониалното си минало