НОВИНИ

Фернандо Каранга: Основната ми цел е да бъда шампион с ЦСКА и няма да се откажа, докато не стане

"Сега в момента първенството не е решено. Ние нямаме право на грешка. Ако продължим да печелим мачовете си, това ще бъде много добре. ЦСКА има шанс да стане шампион. Моята цел сега е вкарвам голове, за да може ЦСКА да побеждава и да се бори за титлата", коментира още бразилецът

фернандо каранга основната цел бъда шампион цска откажа докато стане
bnt avatar logo
от БНТ
13:51, 28.03.2024
Чете се за: 04:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга беше награден за най-добър играч на 25-ия кръг в Първа лига, след като реализира два гола за убедителния домакински успех на неговия тим с 4:0 срещу Ботев Пловдив.

За бразилецът това бяха първите му две попадения след завръщането му в българското първенство, като по време на днешната церемония той обеща да продължи да бележи за "червените"

"Аз си спомням, когато дойдох за пръв път 4 мача не бях вкарал и след това се отпуших и не съм спирал да бележа голове. Надявам се, че това ще се повтори. Първенството се е променило, клубът също. Аз се адаптирам много по-бързо при втория си период. Независимо от футболистите, ЦСКА винаги е силен отбор", започна Каранга.

"Машината" вече работи. Със сигурност ще обогатя колекцията си от награди. Ще се трудя много за тях. Като тръгвах от Китай имах и други оферти, но се сетих за моята история и феновете ни, затова приех офертата на ЦСКА и смятам, че това решение е правилно", продължи той.

32-годишният футболист сподели още, че очаква труден двубой срещу Локомотив София тази събота (30 март) и допълни, че основната му цел е да стане шампион с ЦСКА.

"Сега в момента първенството не е решено. Ние нямаме право на грешка. Ако продължим да печелим мачовете си, това ще бъде много добре. ЦСКА има шанс да стане шампион. Моята цел сега е вкарвам голове, за да може ЦСКА да побеждава и да се бори за титлата. Първата ми цел е да бъда шампион с ЦСКА и няма да се откажа, докато не стане. Мачът с Левски е много специален мач за мен, защото винаги вкарвам в него. Всеки футболист иска да играе дербита. Всеки ден, като заспивам, си мисля за мачовете срещу Левски. Вече знам как ще отпразнувам, когато вкарам на Левски", коментира Каранга, който призна, че тежката контузия, от която се възстановяваше до скоро, не му влияе по никакъв начин.

"Контузията, която имах не ми влияе по никакъв начин. Аз съм добре. В Китай изискваха много, но и тук е така. След червения картон бях много разочарован. Когато ми изстина главата, разсъждавах къде съм сбъркал. Треньорите говориха с мен и ми казаха да бъда по-умерен в следващите мачове. Да се изправя срещу Хосе Кордоба е голямо предизвикателство за мен. Той е бил защитник №1, защото аз не съм бил тук", допълни роденият в Камарагибе състезател.

Бразилският голмайстор се върна и към първия си престой в България, разкривайки с кои свои съотборници от онзи период поддържа връзка и до днес.

"Българският е много труден език, но правя усилия да науча някои неща. С почти всички играчи, с които съм играл в ЦСКА си поддържам връзка - с Манолев, Бодуров, Десподов. Манолев ми се обади, когато се завърнах и говорихме. Той ми каза: "Малко съм стар и ще те гледам по телевизията". Това е много хубаво за мен. Аз бих викнал Кирил Десподов и Николай Бодуров в ЦСКА, много харесвах Манолев, но той спря. Харесвах и Антон Недялков", споделя играчът на ЦСКА.

Запитан относно това какво мисли за предстоящата реконструкция на стадион "Българска армия", Фернандо Каранга заяви следното: "Всички фенове чакат това с голямо желание. Като приключи реконструкцията, това ще е прекрасен стадион и отново ще бъде врящ котел".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно: 17 години затвор за мъж, убил овчар в с. Горни чифлик
Окончателно: 17 години затвор за мъж, убил овчар в с. Горни чифлик
ТД "Митница София" е с нов директор
ТД "Митница София" е с нов директор