НОВИНИ

Фигуристката Камила Валиева се разплака, след като чу въпрос за Олимпиадата

камила валиева поднови тренировки русия
bnt avatar logo
от БНТ
19:37, 24.07.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийската шампионка в отборната надпревара по фигурно пързаляне от Игрите в Пекин Камила Валиева разкри чувствата и емоциите си от индивидуалния турнир на Олимпиадата през 2022 година.

По време на интервю тя отново не успя да сдържи сълзите си, както се случи и по време на последното си изпълнение в Китай.

След победата на руснаците в отборния турнир стана ясно, че допинг пробата на младата състезателка, взета месец и половина по-рано на руското първенство, се е оказала положителна. В дните до старта на индивидуалния турнир в Пекин 2022 официалните лица трябваше да решат въпроса с допускането на Камила Валиева до състезанието. По това време тя беше само на 15 години.

Камила Валиева трябваше да отговаря пред Спортния арбитражен съд (КАС). Фигуристката беше допусната до старта, но въпреки че беше сочена за фаворит, се провали на волната програма и остана без медал.

„Точно в този момент си помислих, че съм сама и това е много лошо за мен. Това е, което си мислех. Отидох на старта, застанах на началната поза. Може да се види страхът в очите ми. В кратката програма бях уверена, но за волната програма не успях да го усетя. Като бях там, плаках всеки ден (тук Камила Валиева отново започва да плаче - бел.ред.), много хора ме подкрепиха. Благодаря им“, сподели състезателката в интервю.

Все още не е решен случаят с допинг пробата на Валиева, затова и медалите в отборния турнир по фигурно пързаляне от Пекин все още не са раздадени.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Политическата криза: Все по-малка изглежда вероятността за съставяне на кабинет с третия мандат
Политическата криза: Все по-малка изглежда вероятността за съставяне на кабинет с третия мандат
Кирил Петков: Шансът за съставяне на правителство е минимален
Кирил Петков: Шансът за съставяне на правителство е минимален