НОВИНИ

Филаделфия и Финикс изравниха сериите си от полуфиналите в НБА

Филаделфия Севънтисиксърс Джеймс Хардън Джоел Ембийд
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:20, 08.05.2023
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Филаделфия Севънтисиксърс победи Бостън Селтикс със 116:116 у дома след продължение в мач №4 от полуфиналната серия на Източната конференция в Националната баскетболна асоциация (НБА).

След като донесе първи успех на Фили в залата на "келтите", но не бе на ниво в следващите две срещи, Джеймс Хардън изигра страхотен двубой. Гардът на Съксърс завърши с 42 точки, 8 борби, 9 асистенции и 4 кражби при стрелба 16/23 за две и 6/9 от тройката. Той реализира. 16 секунди преди сирената за край на редовното време, за да вкара срещата в продължение, а след това бе точен и зад арката при оставащи 18 секунди в допълнителните 5 минути, за да донесе важната победа на домакините. Избраният за МВП на редовния сезон Джоел Ембийд допринесе с дабъл-дабъл - 34 пункта и 13 овладени топки, а Тайрийз Макси се отчете с 14 точки.

За Селтикс Джейсън Тейтъм завърши с дабъл-дабъл - 24 точки и 18 борби. 23 добави Джейлън Браун, а Маркъс Смарт се отчете с 21 пункта. 19 от пейката добави Малкълм Брогдън, а с по 12 и 10 съответно се разписаха Дерик Уайт и Ал Хорфърд, но усилията им се оказаха недостатъчни за Джо Мазула и компания, за да се доближат на успех от финала в конференцията.

Двубой №5 е в залата на Бостън във вторник.

В друга среща Финикс Сънс също изравни полуфиналната си серия, но на Запад, след като удари лидера след редовния сезон Денвър Нъгетс със 129:124 у дома. "Буците" отново не намериха решение за двете звезди на "слънцата" Кевин Дюрант и Девин Букър. След като комбинираха за общо 86 точки в предишния двубой, двамата отново се развихриха и този път приключиха с по 36 пункта, като записаха и дабъл-дабъл - Дюрант добави 11 борби, а Букър се отчете с 12 завършващи подавания, като бе особено ефективен в стрелбата за две точки - 14/18. Ценни 19 пункта от пейката реализира Ландри Шамет, включително 5/8 от тройката.

От другата страна Денвър не съумя да спечели за трети път, въпреки страхотните усилия на Никола Йокич, който завърши с поредни чудовищни показатели - 53 точки и 11 асистенции, при стрелба 20/30 за две. Сръбският център на тима, за когото това бе рекорд в плейофите на НБА, се замеси и в противоречив момент от срещата. В края на втората четвърт той изби топката от ръцете на собственика на Сънс Мат Ишбия, който забави подновяване на играта. За реакцията си Йокич получи техническо нарушение.

Джамал Мъри приключи с 28 пункта, по 11 добавиха Майкър Портът-младши и Арън Гордън, а с 10 допринесе Кехтейвиъс Колдуел-Поуп, но Нъгетс се връщат в залата си за мач №5 от серията във вторник в еднакви изходни позиции с Финикс след разменени по две домакински победи със "слънцата".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не е правена кръвна проба на шофьора, който уби двама младежи. Самоличността на загиналото момиче се изяснява
Не е правена кръвна проба на шофьора, който уби двама младежи. Самоличността на загиналото момиче се изяснява
Колата, с която млад шофьор уби двама души на бул. "Сливница", е смачкана до неузнаваемост (СНИМКИ)
Колата, с която млад шофьор уби двама души на бул. "Сливница", е смачкана до неузнаваемост (СНИМКИ)