НОВИНИ

Филип Филипов: Искаме ЦСКА да играе атакуващ и доминиращ футбол

Изпълнителният директор на "червените" поясни, че ще има промени в спортно-техническата част на клуба след смяната на собствеността

Филип Филипов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:32, 07.05.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителните директори на ЦСКА Филип Филипов и Стоян Орманджиев запазват позициите си в клуба. Двамата дадоха пресконференция, на която разясниха подробности след смяната на собствеността.

Както е известно, Гриша Ганчев и синът му Данаил предоставиха безвъзмездно акциите си на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“.

"Със Стоян Орманджиев ще продължим да си изпълняваме задълженията като изпълнителни директори. Ще има промени в спортно-техническата част. Искаме ЦСКА да има своя футболна философия - да играе атакуващ, доминиращ футбол. Това ще бъде изискване към треньора на отбора", поясни Филипов.

Филип Филипов ще отговаря за спортно-техническата част, докато Орманджииев ще се занимава основно с административните дела в клуба.

"Ще се работи по-плавно и последователно в селекцията. Ще има стратегия. Няма да се изсипват милиони за нови играчи. Старши треньорът ще има голяма роля в селекцията. Ще има и скаутско звено, което ще филтрира набелязаните играчи", заяви той.

Двамата благодариха на досегашните собственици и отличиха заслужите им за развитието на клуба.

"Благодаря на семейство Ганчеви за това, което направиха последните години. Те свършиха голям обем от работа. Всичките акции ще бъдат във фондацията, участието на Христо Стоичков се запазва", каза Стоян Орманджиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кайрън Уилсън е новият световен шампион по снукър
Кайрън Уилсън е новият световен шампион по снукър
Четири предимства на готовата плаформа за онлайн магазин
Четири предимства на готовата плаформа за онлайн магазин