НОВИНИ

Филми със световна слава в "Десетилетие на българското кино"

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
21:10, 08.06.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Новото българско кино, с успехите и сериозните позиции на свeтовен екран, влиза в онлайн програма. От днес започва инициативата на Дома на киното "Десетилетие на българското кино", подкрепена от Столична община.

20 филма, които излязоха гордо на световния екран, се събират в онлайн програмата на Дома на киното. В трудните за изкуството следкарантинни времена, възможностите за срещи с публиката се разширяват.

Мира Сталева, София Филм Фест: Българското кино е в невероятен разцвет и това се забелязва не само сред публиката в България , но и в чужбина. Затова решихме тази година темата във всички активности да е българското кино, за да обърнем внимание и на зрители и на медии - обърнете внимание, вижте го това българско кино.

Зрителите могат да се включат в онлайн срещите "Говори с киното", на страницата на Дом на киното. Авторите ще отговарят на въпроси около снимачния процес, но и актуалните теми за пътищата на родното и европейско кино.

Новите проекти, които се снимат в България впечатлиха експертите в програмата "София Мийтингс" и очакваме нови фестивални успехи.

Мира Сталева, София Филм Фест: Постоянно се селектират български филми по фестивали, купуват се, гледат се. Има страхотна публика. Тук понякога минават някак незабелязано. Или пък всички знаем проблема, че нямаме киносалони.

До дни ще дойдат новини и за отложеното издание на София Филм Фест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бебе египетски лешояд се излюпи в Провадия. Как се чувства и какво прави - гледайте на живо
Бебе египетски лешояд се излюпи в Провадия. Как се чувства и какво прави - гледайте на живо
Как университетите в чужбина ще посрещнат студенти наесен?
Как университетите в чужбина ще посрещнат студенти наесен?