НОВИНИ

Финалите на Купа "Дейвис" ще бъдат в 3 града

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
15:56, 12.04.2021
Чете се за: 00:43 мин.
Тенис
финалите купа дейвис бъдат града

Финалите за Купа "Дейвис" през 2021 ще се проведат в три града, като Инсбрук и Торино се присъединиха към Мадрид като домакини, съобщи Международната федерация по тенис (ITF).

Състезанието беше реформирано през 2019, като воденият от Рафаел Надал тим на Испания грабна трофея в надпреварата с 18 отбора в Мадрид, но проблеми с графика доведоха до няколко късни завършеци и слабо посетени мача. ITF сподели, че Мадрид, австрийският град Инсбрук и Торино в Италия ще приемат по две от шестте групи всеки, като последните два града ще домакинстват на по един четвъртфинал. Испанската столица ще приеме два двубоя от фазата на последните осем, полуфиналите и финала.

Финалите ще се проведат от 25 ноември до 5 декември. „Беше важно да намерим два европейски града, които са добре свързани с Мадрид, с подобни условия за игра, да осигурят гладък преход за играчите, пътуващи от другите места. Предвид потвърждаването на трите места, вече работим усилено да предложим най-доброто възможно събитие за 2021-а“, каза турнирният директор Алберт Коста.

В Мадрид ще са група "А" в състав Испания, Русия и Еквадор, както и "В" - Канада, Казахстан, Швеция. В Инсбрук са група "С" - Франция, Великобритания, Чехия и "D" - Австрия, Сърбия и Германия. В Торино са група "Е" - Хърватия, Австралия и Унгария и група "F" с Италия, САЩ и Колумбия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левандовски поднови тренировки, но пропуска и реванша с ПСЖ
Левандовски поднови тренировки, но пропуска и реванша с ПСЖ
Джокович: Надявам се "Ролан Гарос" да се проведе
Джокович: Надявам се "Ролан Гарос" да се проведе