НОВИНИ

Фиорентина - Базел и Уест Хям - АЗ Алкмаар в полуфиналите на Лигата на конференциите (ОБЗОР)

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:16, 21.04.2023
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
андерлехт спори виляреал осминафиналите лигата конференциите
Слушай новината

Фиорентина - Базел и Уест Хям - АЗ Алкмаар са двата полуфинала във второто издание на най-новия европейски клубен турнир Лига на конференциите, стана ясно тази вечер след изиграването на реваншите от четвъртфиналите.

В ранните двубои от 19.45 часа българско време Фиорентина прие у дома Лех Познан след успех с 4:1 в първата среща в Полша преди седмица. Наглед солидният аванс обаче бе на път да изиграе много лоша шега на "виолетовите", които видимо бяха подценили срещата, а от това се възползваха гостите от Познан, които след попадения на Афонсо Соуса, Кристофер Велде от дузпаЛ и Артур Собиех напълно заличиха пасива си до 69-а минута. Футболистите на Винченцо Италиано все пак се вдигнаха за последните минути и стигнаха до попадения чрез Рикардо Сотил и Гаетано Кастровили, с които италианците си подпечатаха и мястото в полуфиналите на надпреварата след успех с общ резултат 6:4.

По същото време драма не липсваше и в Нидерландия, където АЗ Алкмаар прие Андерлехт след загуба с 0:2 в първия двубой. Играчите на АЗ съумяха да стигнат до успех с 2:0 в редовното време след две ранни попадения на Евангелос Павлидис и по този начин пратиха срещата в продължения. В добавеното време нов гол не падна и така полуфиналистът трябваше да бъде определен след изпълнение на дузпи. При изстрелите от бялата точка обаче нидерландците се оказаха по-точни и така заслужиха място сред най-добрите четири отбора в надпреварата.

В късните срещи Уест Хям разби с 4:1 у дома белгийския Гент и по този начин "чуковете" затвърдиха отличните впечатления, които оставиха с представянето си от началото на Лигата на конференциите. Срещата в Лондон обаче определено не започна по най-добрия начин за английския тим, който се оказа догонващ в резултата в 26-а минута след попадение на Юго Кайперс. Още до почивката Майкъл Антонио изравни резултата, а през втората част в рамките на по-малко от 10 минути Лукас Пакета, Деклан Райс и отново Антонио донесоха успеха за своя тим и класирането за следващата фаза.

Далеч по-оспорвана битка се получи на южния бряг във Франция, където Ница прие Базел след 2:2 в първата среща. И този път двата отбора не успяха да се победят в редовното време, след като Гаетан Лаборд даде аванс на домакините в 9-а минута, но малко преди края на редовното време Жан-Кевин Огюстен беше точен за швейцарците, с което изпрати сблъсъка в продължения. В тях Касим Адамс беше точен в 98-а минута, за да изпрати Базел към полуфиналите.

Полуфиналните срещи в третия по сила европейски клубен турнир ще се изиграят на 11 и 18 май, а големият финал в надпреварата е на 7 юни в Прага.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Късна драма и продължения пратиха Рома на полуфиналите в Лига Европа
Късна драма и продължения пратиха Рома на полуфиналите в Лига Европа
Ювентус удържа Спортинг и продължава да мечтае за триумф в Лига Европа
Ювентус удържа Спортинг и продължава да мечтае за триумф в Лига Европа