НОВИНИ

ФК Скравена оттегли жалбата си срещу вписването на президента на БФС Георги Иванов

От клуба пожелаха успех на новото ръководство на БФС

георги иванов националния отбор футбол играят българи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:19, 14.04.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Играещият в софийската четвърта лига отбор на ФК Скравена от едноименното село в Ботевградска община е оттеглил жалбата си срещу вписването на президента на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов, става ясно от публикация в социалната мрежа Фейсбук.

На страницата си в социалната мрежа от Скравена обясняват, че решението е взето по време на заседание на Управителния съвет.

"След проведена среща между членовете на управителния съвет на ФК Скравена по повод възникналите разногласия в отбора с подадената жалба от президента на клуба г-н Петко Петков за оспорване легитимността за избор на президент на БФС, беше взето единодушно решение жалбата да бъде оттеглена. На 12.04.2024 взетото решение вече е факт. ФК Скравена пожелава успех на новоизбраното ръководство на БФС", се казва в съобщението на клуба.

На 9-и април се оказа, че председателят на клуба Петко Петков е депозирал жалба срещу резултатите от Конгреса за избор на президент на футболния съюз. Оказа се, че той е видял нарушения, за които не искаше да влезе в детайли, но е бил описал в писмото и новото ръководство на БФС не можеше да бъде вписано в търговския регистър.

Срещу избора на Георги Иванов обаче има още една жалба, която също е от аматьорски клуб. Преди няколко дни такова писмо депозира и Балкан 1952 (Варвара), който се състезава в областната група на Пазарджик. Балканци издигнаха за кандидат-президент бившия вратар Георги Градев, а сега са внесли и протест против резултатите от 15-и март.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПП: Смятаме атаката за безотговорна и опасна за мира и сигурността в целия регион
ПП: Смятаме атаката за безотговорна и опасна за мира и сигурността в целия регион
Критично остава състоянието на простреляното дете във Враца
Критично остава състоянието на простреляното дете във Враца