НОВИНИ

Фондация „Спорт в България“ организира празничен обяд в чест на гимнастичките ни

фондация bdquoспорт българияldquo организира празничен обяд чест гимнастичките
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:50, 30.05.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Фондация „Спорт в България“ почете родните гимнастички, техните треньори и ръководството на Българска федерация по художествена гимнастика.

Грациите ни изпратиха едно изключително успешно европейско първенство в Будапеща, Унгария, където завоюваха отборната титла и още осем отличия – 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови. Стилияна Николова спечели златото в многобоя и сребро на обръч, а Боряна Калейн грабна титлата на обръч и бронз на бухалки. Елвира Краснобаева взе бронзово отличие на лента.

Ансамбълът ни в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева защити европейската си титлата в многобоя, а при девойките Дара Малинова и Магдалена Вълкова взеха съответно сребро на лента и бронз на топка във финалите на отделните уреди.

„Момичета, искам само да ви кажа, че вие карате цяла България да плаче, да се изправя на крака, да чувства невероятна национална гордост, когато чуе химна. Този път три пъти прозвуча в залата. В момента, в който химнът спря, а вие продължихте да пеете, беше уникален. Залата стана на крака. Това беше един уникален момент, който мисля, че изпълва сърцата на всички българи с гордост. В главата ми идва стихът на нашия поет и писател Иван Вазов „Цяла България сега вас ви гледа“. Цяла България ще продължи да ви гледа и да ви подкрепя. Навремето всичко се е случвало на бойното поле. Пожелавам ви да имате стоицизъм, търпение, мотивация, смелост, вяра, защото трябва да вярвате, че сте най-добрите. Стискаме ви палци, за да можете в Париж да покажете на какво сте способни. Ще бъдем до вас, ще стоим зад вас сега и занапред“, каза при посрещането на гимнастичките един от съоснователите на Фондация „Спорт в България“ Роси МакКий.

Тя поздрави родните грации за успехите им до този момент и им пожела успех на предстоящите Олимпийки игри в Париж това лято.

"От Фондация „Спорт в България“ сме изключително горди, че можем да подкрепяме вашите усилия и да бъдем част от вашия успех. Уверени сме, че ще продължите да ни радвате с още постижения и медали", добави Роси МакКи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Женският тим на Италия постигна пета победа във волейболния турнир Лигата на нациите
Женският тим на Италия постигна пета победа във волейболния турнир Лигата на нациите
Медведев записа бърза победа във втория кръг на "Ролан Гарос"
Медведев записа бърза победа във втория кръг на "Ролан Гарос"