НОВИНИ

Франция е новият европейски шампион до 17 години

Франция (U17) Нидерландия (U17)
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 01.06.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Франция победи Нидерландия с 2:1 във финала на Европейското първенство за юноши до 17 години. Нидерландия поведе с гол на Джейдън Слори, но французите стигнаха до обрат след два гола на Саел Кумбеди в рамките на две минути.

Още в 3-ата минута Матис Тел стреля в дясната греда след изстрел от пряк свободен удар. Само пет минути по-късно Том Сетел пък шутира в лявата греда.

След почивката символичните гости откриха резултата на стадион "Нетаня" в Израел с първия си точен удар. Джейдън Слори овладя центриране на Силвано Клиф Роби Вос в наказателното поле и преодоля Лисандру Олмета за 1:0.

Постоянството на "петлите" в преден план се отплати в 58-ата минута. Саел Кумбеди проби по десния фланг и с шут извън границата на наказателното поле изравни резултата. След само две минути десният бек удвои головата си сметка в мача. Тристан Каустен изби удар на Матис Тел в краката на Саел Кумбеди, който я изпрати в празната врата.

Дийн Хаусен се опита да осигури дузпи за тима си, но попадението му бе отменено заради засада.

Това е трети трофей за Франция от този турнир. "Петлите" надвиха именно "оранжевите", които спечелиха последните две издания на надпреварата.

Това е първа загуба за "лалетата" в официален мач под ръководството на Миша Висер. Досега тимът имаше 15 победи и 5 равенства.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полша обърна Уелс в първия мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите
Полша обърна Уелс в първия мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите
Ще са нужни 200 години за цялостно саниране на сградите у нас, твърди гражданска асоциация
Ще са нужни 200 години за цялостно саниране на сградите у нас, твърди гражданска асоциация