НОВИНИ

Франция и Аржентина се готвят за титлата на Мондиала. Кой ще е световният шампион - гледайте по БНТ

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
08:00, 18.12.2022 (обновена)
Чете се за: 02:37 мин.
По света
Слушай новината

Днес е финалът на Световното първенство по футбол в Катар. Тази вечер ще стане ясно дали отборът на Франция или на Аржентина ще вдигне Световната купа.

Гледайте на живо двубоя по БНТ1 и по БНТ3 в 17.00 часа.

Часове преди мача, който ще излъчи световния шампион, и в двете държави кипи трескава подготовка за отпразнуване на победата.

Париж се готви за безсънна нощ с много празненства. Французите очакват да посрещнат националите по футбол като герои. Но все пак притесненията са огромни.

"Надяваме се, че Франция ще спечели, но отборът на Аржентина е много силен. Битката ще е тежка", казва парижанка.

"Франция има много добър отбор. Играчите наистина са много добри и имат голям шанс да спечелят. Но не трябва да забравяме, че Аржентина има Лионел Меси", напомня нейна сънародничка.

В Аржентина, на 300 километра от Буенос Айрес, в Росарио - града, в който е израснал Меси, също се готвят за тържества. Местните жители се молят и този път късмета да не напуска големия футболист.

"Истината е, че той заслужава най-доброто от живота, защото е прекрасен човек, истински лидер и ще ни направи всички щастливи. Ние вече сме шампиони", смята местен жител.

В Росарио манията по Меси е огромна. Няма сграда, която да не напомня за футболиста, и дом, в който да няма негов плакат.

"Беше забавно дете. Много естествено. За него животът беше футбол. За всички сега Меси е звезда, но за нас си остава онова дете, което не спираше да играе футбол", спомня си негова съгражданка.

Франция или Аржентина? Кой ще спечели Мондиала? Докато букмейкърите продължават със залаганията, за безпристрастните футболни фенове остава очакването финалният мач да бъде запомнен с красива игра.

Какви са емоциите и настроенията в Катар вижте във включването на Никола Ибришимов:

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Войната в Украйна: Тежки сражения в Бахмут
Войната в Украйна: Тежки сражения в Бахмут
56 са новите случаи на COVID-19, няма починали през денонощието
56 са новите случаи на COVID-19, няма починали през денонощието