НОВИНИ

Франция – Нидерландия е финалът на Евро 2022 за юноши до 17 години

франция нидерландия финалът евро 2022 юноши години
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:33, 29.05.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Франция и Нидерландия ще определят носителя на европейската титла по футбол за юноши до 17 години.

Това стана факт, след като „петлите“ победиха Португалия с 6:5 след изпълнение на дузпи, а в редовното време двата тима завършиха наравно 2:2. Уарен Заир Емери даде преднина на Франция в 8-ата минута, но само четири минути по-късно Афонсо Морейра възстанови равенството. „Мореплавателите“ направиха обрат в 20-ата минута чрез Дарио Есуго, ала автогол на Жоао Муниз оформи крайното 2:2. От състава на Португалия само Мануел Мендоса пропусна да се разпише от „бялата“ точка и това бе достатъчно на Франция да се класира към финалния двубой.

Рулетката на дузпите определи и победителя от другия полуфинал, противопоставящ тимовете на Нидерландия и Сърбия. Действащият европейски шампион откри резултата в 47-ата минута чрез Джейсън ван Дуйвен, но „плавите“ направиха пълен обрат само осем минути по-късно след голове на Йован Милошевич и Йован Миятович. Четвърт час преди края Джейдън Слори вкара за 2:2 и изходът на мача трябваше да се реши след изпълнение на 11-метрови удар.

„Лалетата“ реализираха всичките си пет изпълнения от „бялата“ точка, докато лошо изпълнение на Матея Радонич прати Нидерландия на трети пореден финал на европейско първенство за тази възрастова група.

Финалът между Франция и Нидерландия можете да гледате пряко в ефира на БНТ 3 и онлайн на www.bntnews.bg/sport в сряда, 1 юни, от 19.00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Второ злато за България от Европейското по вдигане на тежести в Албания
Второ злато за България от Европейското по вдигане на тежести в Албания
Петимата украинци, които се съгласиха да тръгнат от Варна, пристигнаха в Рибарица
Петимата украинци, които се съгласиха да тръгнат от Варна, пристигнаха в Рибарица