НОВИНИ

Футболният треньор Георги Василев бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Велико Търново“

футболният треньор георги василев удостоен званието bdquoпочетен гражданин велико търновоldquo
bnt avatar logo
от БНТ
15:16, 22.03.2024
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Изтъкнатият треньор Георги Василев официално получи днес званието „Почетен гражданин на Велико Търново“ навръх празника на града 22 март. Той бе отличен от кмета на града Даниел Панов и председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов на тържествена сесия на местния парламент.

„Не мога да не се радвам на тази най-голяма награда за мен! Извън футбола това е най-голямата награда, която получавам. Благодаря на хората, които са ме номинирали, на хората, които са гласували за мен с мотив, че достатъчно съм направил за този град, че има спомен за моето присъствие в града! Благодаря и на институциите, които утвърдиха решението", каза Георги Василев.

"Във Велико Търново съм от 1969 г. – университет, създаване на семейство, професионална и треньорска кариера… Над 22 години съм свързан с „Етър“, радвам се на онова, което хората отчитат като постижение! Факт е, че футболистите, с които съм работил, са направили впечатление и са създали име. Работил съм на много места, но с авторитета и самочувствието на великотърновец. Много пъти са ме питали къде се чувстваш най-добре, къде е сърцето ти? Най-добре съм във Велико Търново, търновец съм и етърец! Благодаря от все сърце!“, заяви още при получаването на званието „Почетен гражданин“ Георги Василев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Враца надигра Славия в контрола
Ботев Враца надигра Славия в контрола
Миньор 2015 е отбор на годината в град Перник
Миньор 2015 е отбор на годината в град Перник